DVD
Anglais
Titre
Marmaduke
Directeur
Tom Dey
Compositeur
Christopher Lennertz
Interprète
Stany Crets  (stem) Axel Daeseleire  (stem) Herbert Flack  (stem)
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2010
Durée
ca. 88 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712626071037

Commentaires

Jeugdfilm van regisseur Tom Dey met in de hoofdrol de grote deense dog Marmaduke. De hond is een creatie uit 1954 van cartoonist Brad Anderson, en verschijnt al meer dan vijftig jaar als dagelijkse strip in een Amerikaanse krant. Hij is vooral in Amerika bekend. Als zijn baasjes, de familie Winslow, verhuizen naar Californië, moet ook Marmaduke opnieuw vrienden maken. De recensenten zijn unaniem negatief. André Waardenburg (NRC 11-8-'10): 'Het scenario is buitengewoon fantasieloos, de film moet het stellen zonder ook maar één geslaagde grap en van de moraal valt spontaan het glazuur van je tanden.' Constant Hoogenbosch (Moviemachine, i) vindt het jammer dat de hond spreekt, terwijl hij dat in de getekende strips nooit deed. Hij schrijft dat Marmaduke wordt teruggebracht tot een scheten latend mormel uit de routinedoos van soortgelijke, eveneens niet erg geïnspireerde werkjes. Maar: 'Het is maar goed dat de doelgroep deze overwegingen niet mee zal nemen in hun oordeel over de film. Voo…Lire la suite

À propos de Tom Dey

Thomas Ridgeway Dey, connu sous le diminutif Tom Dey, né le 14 avril 1965 à Hanover, au New Hampshire, est un réalisateur et producteur de cinéma américain.

Biographie

Tom Dey obtient un diplôme à l'École Choate (maintenant Choate Rosemary Hall) à Wallingford (Connecticut), puis à l'université Brown, et finalement à l'American Film Institute à Los Angeles.

Filmographie

Comme réalisateur

Au cinéma

  • 2000 : Shanghai Kid (Shanghai Noon ; Le Cowboy de Shanghaï au Canada)
  • 2002 : Showtime (Flics en direct au Canada)
  • 2006 : Playboy à saisir (Failure to Launch ; …En lire plus sur Wikipedia