Livre
Néerlandais

Vuilnisvarkens Job & Bob

Tjibbe Veldkamp (auteur), Noëlle Smit (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Job en Bob werken hard als vuilnisvarkens. Maar een brutaal hondje hindert hen bij het ophalen van alle rommel. Wat wil het hondje toch? Waarom verstopt hij zich steeds weer tussen het vuilnis? Oblong prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Vuilnisvarkens Job & Bob
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Dessinateur
Noëlle Smit
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Vuilnisvarkens Job en Bob
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789025773397 (hardback)

Commentaires

Prentenboek met tekst op rijm over de vuilnisophalers Job en Bob, die in hun werk gehinderd worden door een klein hondje, dat telkens opnieuw opduikt, net als de vuilnisvarkens denken dat ze hem – voor de zoveelste keer – gered hebben van een duik in hun vuilniswagen. De oplossing is simpel: hondje Rob mag mee, maar dan wel voor in de vuilniswagen. De illustraties, meestal over een dubbele pagina, laten een gezellig drukke straat zien, boordevol rommel die keurig weggewerkt wordt, maar steeds opnieuw ophoopt als de wagen leeg gekieperd moet worden vanwege dat lastige hondje. Tegen een achtergrond van zwarte lijntekeningen staan de vrolijk gekleurde afbeeldingen, waarin diverse grapjes en subtiele recycle-hints zijn verwerkt. De tekst beslaat soms niet meer dan een woord per pagina maar heeft grappige herhalingen en is ritmisch sterk. Aantrekkelijk, humoristisch prentenboek in oblong formaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Vuilnisvarkens Job & Bob

Varkens Job en Bob houden de straten graag proper. Ze halen het vuilnis op. Ze doen het in een, twee, hoppakee! Maar moet dat hondje ook mee?Het is erg toepasselijk dat twee varkens het vuilnis ophalen. Ze doen hun werk met veel overgave. Maar dan is er een hondje dat koste wat het kost meewil met de vuilniswagen. Echter, een hondje is toch geen afval!? Daar weten Job en Bob wel raad mee!In dit verhaal op rijm zit best wat herhaling. Het doet me wat denken aan de ‘grote rode bus’ (Judy Hindley) dat we ondertussen toch als een klassieker mogen beschouwen. Ik kan me zo voorstellen dat heel wat jonge kinderen hiervan gaan genieten. Herhaling en rijm in de tekst en herhaling en duidelijkheid in de illustraties: een topcombinatie.De varkens beginnen tijdig aan hun taak, maar naarmate het verhaal verdergaat, wordt het duidelijk dat ze er een lange dag op …Lire la suite

Suggestions