Livre
Néerlandais

Tim op de tegels

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Tim wil graag naar buiten. Dat mag, maar hij moet van zijn vader op de stoeptegels blijven. Zoals beloofd blijft Tim op de tegels, ook als die worden opgetild door stratenmakers, door een vrachtwagenchauffeur, havenwerkers en een hijskraan. Een origineel, humoristisch, kleurrijk prentenboek. Om samen te bekijken en voor te lezen.
Sujet
Gehoorzamen
Extra subject
spelen, verkeer, prentenboeken, Fundels
Titre
Tim op de tegels
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Dessinateur
Kees De Boer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Goor, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789000035588 (hardback)

Commentaires

Tim op de tegels is een bijzonder grappig prentenboek dat in woord en beeld een dubbel verhaal vertelt. De korte tekst vertelt het verhaal vanuit het perspectief van Tim. Op de prenten zie je niet alleen de kleine jongen, maar volg je ook de belevenissen van zijn vader die hem volgt en probeert te redden nadat hij zag hoe Tim met een vrachtwagen meereed. Het motorisch moment is de raad van Tims vader om op de stoeptegels te blijven, het is immers gevaarlijk om ervan te gaan. Tim volgt vaders raad letterlijk op en belandt zo met een lading tegels op een vrachtwagen en een boot.

De humor steekt op de eerste plaats in de afgebeelde situaties: de vader zet de achtervolging in op een autoped, botst tegen een paal, wordt gebeten door een hond en loopt een stapel konijnenkooien omver. Maar er is ook humor door superioriteit. De kleine luisteraar/kijker zal zich met Tim slimmer voelen dan de vader die ondanks zijn waarschuwing de hele tijd gevaarlijke toeren uithaalt. De climax …Lire la suite
Tim wil graag naar buiten. Dat mag, maar hij moet van zijn vader op de stoeptegels blijven. "Omdat het gevaarlijk is om van de tegels te gaan." Zoals beloofd blijft Tim op de tegels, ook als die worden opgetild door stratenmakers, door een vrachtwagenchauffeur, havenwerkers en een hijskraan. Dit tot grote schrik van papa, die direct achter zijn zoon, op de tegels, aan gaat. En papa haalt daarbij halsbrekende toeren uit. Hij doet in ieder geval alles wat gevaarlijk is. Gelukkig is het eind goed, al goed! Een origineel, vriendelijk ogend, gebonden, fullcolour prentenboek. De speelse tekst en de kleurige, vrolijke illustraties vullen elkaar mooi aan. De illustraties zijn meestal paginagroot of in spread. De tekst staat of in de plaat of in een smalle verticale witte balk. Een geweldig prentenboek, dat jong en oud zal aanspreken, waarin velen (ook jong en oud) zich zeker zullen herkennen, waarin heel veel te zien is, om samen te bekijken en om voor te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Suggestions