Livre
Néerlandais

Piratenpieten!

Autre titre Piet en de piraten

Tjibbe Veldkamp (auteur), Wouter Tulp (dessinateur)

Piratenpieten!

Autre titre Piet en de piraten

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als Piet uitkijk wordt op een piratenschap, enteren ze op een dag de boot van Sinterklaas. Prentenboek met illustraties in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Zeerovers
Extra subject
SIN
Titre
Piratenpieten!
Autre titre
Piet en de piraten
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Dessinateur
Wouter Tulp
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Goor, 2008
36 p. : ill.
ISBN
9789047502166

Commentaires

Piet is een jongen die graag kunstjes doet, liefst op hoge plekken. Een scheepskapitein die dit ziet, wil graag dat hij uitkijk wordt op zijn schip. Het blijkt een piratenschip en dat vindt Piet niet leuk. Hij bedenkt een trucje om de zeerovers bezig te houden, zodat ze niet gaan roven: piratenoefeningen zoals jongleren met kanonskogels en touwzwaaien. Ondertussen verstuurt Piet in het geheim een brief via flessenpost. Op een dag enteren de piraten toch een schip, maar dan staan ze aan dek van de boot van Sinterklaas! Daar mogen ze hun kunstjes vertonen. Klein formaat prentenboek in oblong dat eerder is verschenen als cadeau-uitgave bij DE-artikelen. Het boekje bevat op de linkerpagina vrij veel tekst in een vrij kleine letter op perkamentachtig gekleurd papier en op de rechterpagina sfeervolle illustraties. Boven de tekst zijn kleine getekende illustraties in bruin te zien die ook op de schutbladen staan. Origineel sinterklaasverhaal voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Piratenpieten!

Piet kan heel goed kunstjes doen. Wanneer de kapitein van een schip hem ziet klimmen en klauteren, wordt hij aangeworven als uitkijk. Al snel heeft hij door dat hij zich op een zeeroversschip bevindt en hij wordt behoorlijk bang. Hoog in het want moet hij de piraten verwittigen als er een schip in aantocht is. Maar Piet wil niet vechten en roven en dus verzint hij een list. Hij doet een brief in een fles en gooit die in zee. De piraten maakt hij wijs dat hij nog moet oefenen om een goede zeerover te worden. Maar de zeerovers slagen er zelf niet in de piratenoefeningen voor te doen. 'Het lijkt me beter als jullie voorlopig niet zeeroven,' zei Piet. 'M-maar we zijn zeerovers,' stamelde de kapitein. 'We moeten toch roven? Pakken en plunderen, geld en goud?' 'Ik zou eerst maar eens oefenen,' zei Piet. Wanneer de piraten middenin hun oefeningen zitten, duikt er een schip op aan de horizon. Het is Sinterklaas die Piet komt redden! De piraten zijn behoorlijk geschrokken. Op vraag van Piet do…Lire la suite

Suggestions