Livre
Néerlandais

Bert en Bart redden de wereld

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Bert en Bart spelen dat ze de aarde redden met hun anti-Zurgh-vernietigingswapens, een gootsteen-plopper en stofzuigerbuis. Hun moeder pakt ze af, maar dan landen er echte Zurghs.
Titre
Bert en Bart redden de wereld
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Dessinateur
Kees De Boer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2013
104 p. : ill.
ISBN
9789047705338 (hardback)

Commentaires

In 2011 viel Tjibbe Veldkamp de eer te beurt om het Nederlandse Kinderboekenweekgeschenk te schrijven, samen met illustrator Kees de Boer. Het thema ‘Superhelden! Over dapper durven zijn’ bood tal van mogelijkheden, maar in dit nogal oppervlakkige verhaaltje is de plot bijzonder eenvoudig en weinig verrassend. Gewapend met ‘gootsteen-plopper’ en ‘stofzuigerbuis’ trekt het dappere duo Bert en Bart ten strijde tegen fictieve ruimtewezens, de Zurghs. Dat is echter buiten moeder Viola gerekend, die hun ‘wapens’ afneemt en ‘lieve’ activiteiten verzint voor het tweetal. De naïviteit van de goedbedoelende moeder staat in schril contrast met de twee schalkse kinderen. Toegegeven, vernieuwend is het allemaal niet, maar de humoristische uitwerking, in woord én beeld, maakt veel goed. Bert en Bart overtuigen als een dynamisch duo, in tegenstelling tot moeder Viola en buurmeisje Felicity, die flat characters blijven. Vervolgens verliest Veldkamp duidelijk het overzicht, en plaatst hij moeder en z…Lire la suite
Bert en Bart houden van ruimtewezens en van schieten. Ze doen alsof de Zurghs de aarde aanvallen en dat zij de Zurghs verslaan. Maar met hun moeder Viola in de buurt is dat niet zo makkelijk. Zij pakt hun wapens af en wil dat haar zoons lief zijn. Ze moeten elfjes schilderen, de vlinderdans doen en boomknuffelen. Maar dan vallen de Zurghs echt de aarde aan! En dan blijkt het best handig dat de jongens zo goed zijn in doen alsof. Fantasierijk en humorvol verhaal dat in 2011 als Kinderboekenweekgeschenk verscheen. In deze editie staan de illustraties van Kees de Boer in vrolijke kleuren. Het boekje is uitgebreid met stripjes achterin en informatie over de Zurghs. Dit maakt het extra aantrekkelijk voor kinderen om zelf te lezen. De ruime bladspiegel en het grote lettertype helpen daar ook aan mee. In 2012 verscheen een tweede boek over Bert en Bart: ‘Bert en Bart en de zoen van de zombie’*. Zie ook www.bertenbart.nl. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions