Livre
Néerlandais

Agent en Boef en de fopmoppen

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Als Boef weer eens ontsnapt, blijft hij Agent foppen tijdens de achtervolging. Agent heeft er schoon genoeg van en zoekt een andere boef. Maar dat is niet de bedoeling! Prentenboek met humoristische kleurenillustraties in afwisselende formaten. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Politie, Foppen
Titre
Agent en Boef en de fopmoppen
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Dessinateur
Kees De Boer
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789401409261 (hardback)

Commentaires

Als Boef weer eens ontsnapt wil Agent Boef vangen. Maar Boef fopt hem steeds. Na een tijdje is Agent zijn gefop zat. ‘Pak me dan’, roept Boef, maar Agent gaat Boef niet meer vangen. Hij heeft een andere boef ontmoet die niet steeds ontsnapt. Wat nu? Boef wil geen andere Agent of kan Agent Boef ook foppen? Vierde prentenboek uit de serie rondom de bekende Agent en Boef. Het eerste deel werd bekroond met een Zilveren Griffel en een Leespluim. De kleurrijke illustraties van een zeer ondeugende Boef en de plichtgetrouwe en wat slome Agent - die in afwisselende formaten over de bladzijden zijn gespreid - spatten weer van de pagina’s af. De prent over een dubbele bladzijde, vertoont veel details, zodat hij werkt als een zoekplaat. De tekst is eenvoudig en raak en vormt samen met de illustraties een aanstekelijk geheel. Weer een heerlijk prentenboek van het schrijf- en tekenduo dat heeft bewezen goed op elkaar te zijn ingespeeld. Vanaf ca. 4 jaar.

Agent en Boef en de fopmoppen

Boef zit in de gevangenis. Hij lokt Agent naar binnen en ontsnapt. Met fopgeld koopt hij fopspulletjes in de Fopshop en fopt iedereen die hij onderweg tegenkomt. Agent en Politiehond kunnen het spoor van Boef gemakkelijk volgen. Ook Agent wordt steeds beetgenomen, tot hij het beu is. Agent zegt dat hij een andere boef heeft ontmoet. Maar daar is Boef niet blij mee. Dit is al het vierde prentenboek over Agent en Boef. Het opzet, het verhaalverloop, de zinnetjes en de omgeving zijn ondertussen reeds gekend, maar het blijft grappig. Het verhaal over de ontsnapping met een wilde achtervolging die toch weer in de gevangenis eindigt, lijkt op een slapstick. Uit de laatste zinnetjes blijkt de bijzondere relatie die de figuren met elkaar hebben. De afwisseling in de lay-out en de expressieve gezichten brengen dynamiek in de vriendelijk ogende aquareltekeningen die vol verrassende details zitten. Geschreven in een eenvoudige, klare taal. Lekker ondeugend en aanstekelijk.


Suggestions