Livre
Néerlandais

Aagjes grote speelreis

Tineke Meirink (auteur)

Aagjes grote speelreis

Public cible:
3-5 ans et plus
Het meisje Aagje reist naar alle werelddelen en laat zien hoe kinderen in andere landen spelen. Ook stuurt ze ansichtkaarten waarin ze vertelt over het leven daar. Groot hardkartonnen zoekplatenboek met kleurrijke illustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Aagjes grote speelreis
Auteur
Tineke Meirink
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2012
[14] p. : ill.
ISBN
9789044818222 (hardback)

Commentaires

Groot, hardkartonnen (zoek)boek, waarin het meisje Aagje een reis maakt langs verschillende werelddelen: Afrika, Azië, Antarctica, Noord-Amerika, Oceanië, Zuid-Amerika en tot slot weer thuiskomt in haar dorpje in Europa. Op de platen van telkens een dubbele pagina staat linksboven steeds een handgeschreven ansichtkaart van Aagje waarin ze attendeert op onder meer het speelgoed, de spelletjes en het schoolgebouw in het continent dat zij bezoekt. Rechts staan in de illustraties aanvullende opdrachten, met steeds dezelfde ingrediënten (zoek de verstopte kindertjes, de oranje stuiterbal et cetera). Op de vrolijk gekleurde platen is heel veel te zien, zonder dat het al te druk is geworden. Leuk zijn de verwijzingen naar dingen die specifiek zijn voor een bepaald werelddeel (zo speelt een jongen uit Oceanië op de didgeridoo). Een boek om samen naar te kijken, dingen te benoemen, te zoeken en mee te genieten met de zich telkens uitbreidende vriendengroep van Aagje uit verschillende werelddel…Lire la suite

Aagjes grote speelreis

In dit grote kartonnen zoekboek maakt Aagje een reis langs de zeven werelddelen. In elk werelddeel speelt ze met kinderen daar en neemt ze een vriendje mee op haar verdere reis. Op elke dubbele pagina wordt er gevraagd te zoeken naar Aagje en haar vriendjes, een wereldreiziger die de weg naar huis zoekt, een rood autobusje, Haantje en Kip, een kindje met pijn, een kindje met ruzie, vijf kindjes die zich verstoppen en een oranje stuiterbal.
Een geslaagde introductie op de werelddelen voor jonge kinderen, vertrekkend vanuit hun eigen leefwereld: kinderen op school en aan het spelen. Hoewel het natuurlijk niet meer dan een eerste, misschien wat clichématige blik is, zie je de verschillen in landschappen, gebouwen, kleding, huidskleur, en spelletjes die de kinderen spelen. De tekeningen zijn oké, ook niet meer, en de bijhorende tekst is maar zozo, maar kijk-, zoek- en leerplezier is wel gegarandeerd.