Livre
Néerlandais

Heksje Trees heeft hoogtevrees

Theo Olthuis (auteur), Jenny Bakker (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Het kleine heksje Trees durft niet op haar bezemsteel te vliegen, omdat het zo hard en zo hoog gaat. Om zich toch te kunnen verplaatsen, moet ze iets anders verzinnen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Heksje Trees heeft hoogtevrees
Auteur
Theo Olthuis
Dessinateur
Jenny Bakker
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
[23] p. : ill.
ISBN
9789044808964

Commentaires

Het heksje in Heksje Trees heeft hoogtevrees is geen durfal, ze tovert geen vreemde brouwsels bij elkaar en ze jaagt eigenlijk niemand schrik aan. Heksje Trees heeft het nl. veel te druk met het gevecht dat ze telkens opnieuw moet leveren als ze op haar bezem stapt en de lucht in wil. Ze heeft last van hoogtevrees en houdt niet van snelheid, en dat staat het vlot besturen van een bezem natuurlijk in de weg. Ze beslist dan maar om een fiets te kopen, waar ze 's nachts bij maneschijn mee oefent. Alle begin is moeilijk, maar heksje Trees houdt vol en rijdt aan het einde van het verhaal vrolijk het boek uit.
Dit boek draait enkel rond heksje Trees en haar afkeer van vliegen. Andere heksen, katten, kabouters en vogels worden wel afgebeeld maar krijgen geen stem in het verhaal. De lezer weet niet of het heksje wordt uitgelachen omdat ze bezemziek is of misschien goede raad krijgt, net zomin als je de oorzaak van de hoogtevrees te weten komt. Het heksje is alleen met haar probleem …Lire la suite
Het kleine heksje Trees durft niet op een bezemsteel te vliegen, omdat dat zo hard en vooral zo hoog gaat. Om zich toch te kunnen verplaatsen, moet ze iets anders verzinnen. Vrolijk gekleurd, stevig prentenboek met tekst op rijm (aabb) van auteur (1941) die bekend is van gedichten en toneel voor kinderen en volwassenen, en van liedjes en scènes voor Sesamstraat, Klokhuis en Koekeloere. De zinnen zijn eenvoudig en bestaan uit twee tot vier regels per dubbele pagina. De tekst is soms door de illustratie afgedrukt, maar staat duidelijk leesbaar in een groot lettertype met schreef. De fleurige aquarellen lopen door over twee naast elkaar liggende pagina’s. Het is erg leuk dat er op deze illustraties naast het verhaal van het heksje nog meer te ontdekken valt, zonder dat hierover iets in de tekst vermeld staat. Zo komen er op elke pagina ook een poes en een muis voor, die van alles beleven met het heksje. Daarmee is het naast een leuk voorleesboek ook een heel leuk boek om te bekijken. Van…Lire la suite

Heksje Trees heeft hoogtevrees

“Er was eens een heks, ze heette Trees. Ze had vaak last van hoogtevrees.” Zo begint dit geestige prentenboek over een vindingrijk heksje dat niet van grote hoogten houdt. Daar heeft ze vooral last van als ze op haar bezemsteel rondvliegt. Niets kan haar helpen en daarom ruilt ze haar bezem in voor een fiets. Voor haar kat is het even wennen, maar na wat oefenen leert Trees al snel fietsen. De tekst beperkt zich tot enkele regeltjes per dubbele bladzijde en staat op rijm. De illustraties ogen op het eerste gezicht nogal schreeuwerig, maar er zijn leuke details in terug te vinden. Ze stellen Trees voor die vecht met haar bezem en regelmatig te pletter slaat. Zij en haar kat moeten dan door de dokter opgelapt worden. Na een ommekeer in het verhaal, volg je het geworstel met de fiets tot ze het fietsen onder de knie heeft. Een leuk boekje dat leert dat je creatief moet zijn als je een oplossing zoekt voor je problemen.