Livre
Néerlandais

De held van Oer en het geheim van Schroei

Thea Dubelaar (auteur)

De held van Oer en het geheim van Schroei

Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Justin (11) en zijn elfenvriend Uuvvv gaan op zoek naar de wezens die uit het land Oer verdwenen zijn. Ze komen terecht in een gevaarlijk vuurland. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De held van Oer en het geheim van Schroei
Auteur
Thea Dubelaar
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2007
186 p.
ISBN
9789021665184

Commentaires

In dit derde deel van de serie 'De held van Oer'* moet mensenkind Justin samen met zijn beste vriend, de elf Uuvvv, het geheim van de parallele wereld Schroei oplossen. Er zijn namelijk allerlei wezens uit het rijk van Oer naar deze wereld verdwenen, waardoor de toverkracht van de elfenkoning van Oer afneemt. De auteur lijkt een ware cyclus op te willen bouwen: ze verwijst terug naar de vorige twee delen en vooruit naar nieuwe avonturen en zet een wereld van parallelle lagen (Alhier, Schijn, Oer, Schroei) op met eigen kenmerken, wezens en landschappen die ze prachtig beschrijft. Jammer dat het hoofdpersonage tamelijk eendimensionaal blijft en de moraal niet verder komt dan wat goed en kwaad is en dat macht nooit misbruikt mag worden. Neemt niet weg dat de auteur met vaart vertelt en niet terugdeinst voor een alliteratie of een moeilijk woord, waardoor het verhaal nooit saai wordt. Voor liefhebbers van fantasy vanaf ca. 10 jaar.

De held van Oer en het geheim van Schroei

‘De held van Oer en het geheim van Schroei’ is het derde boek waarin de ondernemende jongen Justin terecht komt in een parallelwereld die bevolkt wordt met elfen, feeën, kobolden, nimfen en andere sprookjesfiguren. In het eerste deel bewijst Justin de wezens van Oer zo’n grote dienst dat hij wordt uitgeroepen tot ‘de held van Oer’. Het tweede deel uit de reeks speelt zich grotendeels af in het rijk van Schijn waar niets is wat het lijkt. En in deel drie worden Justin en zijn elfenvriend Uuv erop uit gestuurd door de koning van de elfen. Meer en meer Oer-wezens verdwijnen op onverklaarbare wijze uit Oer en met hen ook hun toverkrachten die onontbeerlijk zijn voor het verdere bestaan van Oer. Justins en Uuvs zoektocht brengt hen naar het verzengende Schroei, een oord vol vuur en as, met steenwoestijnen en gasmoerassen, geregeerd door de gevaarlijke Meester C. Ze ontdekken dat er opnieuw boosaardige krachten aan het werk zijn die Oer proberen te vernietigen. Volgens de begeleidende te…Lire la suite