Livre
Néerlandais

Het aandenken

Tess Gerritsen (auteur), Els Braspenning (traducteur)
Bij een scan blijkt dat in een zogenaamd Egyptische mummie een kogel zit en dat deze mummie dus onmogelijk antiek kan zijn.
Titre
Het aandenken
Auteur
Tess Gerritsen
Traducteur
Els Braspenning
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The keepsake
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009
351 p.
ISBN
9789044325317 (paperback)

Commentaires

Wanneer in een van de donkere kelders van het Crispin Museum een mummie wordt gevonden, lijken de financiële problemen voor het museum in één klap opgelost. Iedereen, zowel pers als publiek, wil nl. kennis maken met "Madame X". Dan ontdekt patholoog-anatoom Maura Isles echter een kogel in het been van de mummie. Bovendien werd er een cryptische boodschap verborgen in het lichaam. De mummie blijkt na grondig onderzoek geen eeuwen oud te zijn, maar een hedendaags moordslachtoffer dat werd bewaard volgens eeuwenoude tradities. Na uitgebreid nazicht van de kelders van het museum stuit men opnieuw op resten van een vrouwelijk slachtoffer, ditmaal verborgen in de nis van een muur. Het is nu wel voor iedereen duidelijk dat men te maken heeft met een ziekelijke moordenaar die zowel vertrouwd is met het museum als met de kennis van eeuwenoude tradities m.b.t. de dood. Een medewerkster van het museum, archeologe Josephine Pulcillo, krijgt het benauwd wanneer zij de achtergelaten boodschappen ka…Lire la suite
Zevende thriller met patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli in de hoofdrol. In de kelder van het Crispin Museum in Boston is een mummie gevonden. Maura is aanwezig bij de CT-scan die gemaakt wordt. Ze ziet een kogel in het been en doet daarom sectie op de mummie. Het blijkt een vrouw te zijn die jaren geleden vermist is geraakt. Jane en haar partner Frost gaan op onderzoek uit. Al snel duikt een nieuw lijk op, in de achterbak van dr. Josephine Pulcillo, de archeologe van het museum. Welk geheim houdt zij verborgen en welke psychopaat wil haar ook toevoegen aan zijn verzameling? Een spannend verhaal met een sterk begin dat direct de toon zet. Stukje bij beetje wordt het geheim van Josephine ontrafeld en neemt de suspense toe, tot aan het onthullende einde. Een meeslepende thriller van deze auteur die haar werk als arts opzegde om zich, met succes, aan het schrijven te wijden. Paperback, vrij kleine druk.

À propos de Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Image by

Tess Gerritsen, née le 12 juin 1953 à San Diego en Californie, est un écrivain américain de suspenses romantiques et de thrillers médicaux. Publiée dans une vingtaine de pays, elle est l'auteur d'une série de best-sellers classés sur la liste du New York Times.

Biographie

Élevée à San Diego (Californie), Tess Gerritsen fait ses études à l'Université Stanford et reçoit son diplôme de médecin à l'Université de Californie à San Francisco. Alors qu'elle vit et exerce la médecine à Hawaii, Tess Gerritsen envoie une nouvelle à un concours littéraire organisé par le Honolulu Magazine. Son histoire gagne le premier prix et elle quitte aussitôt son activité de médecin. Ses premiers livres sont des suspenses romantiques, mais elle est encensée par la critique pour son premier thriller médical Donneur sain.

En lire plus sur Wikipedia