Livre
Néerlandais

Het derde koninkrijk

Terry Goodkind (auteur), Emmy Van Beest (traducteur), Marion Drolsbach (traducteur)
Richard en Kahlan moeten nieuw gevaar uit het Duistere Land onder ogen zien. Vervolg op 'De omen machine'.
Extra subject
fantasy
Titre
Het derde koninkrijk
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Emmy Van Beest Marion Drolsbach
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The third kingdom
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
479 p.
Note
In de Richard & Kahlan boeken vervolgt Goodkind de belevenissen van de hoofdrolspelers uit De wetten van de magie
ISBN
9789024561988 (paperback)

Commentaires

Na een kort uitstapje richting het verleden met De eerste biechtmoeder keert Terry Goodkind met terug naar het heden met een vervolg op De omen machine, het eerste deel van een nieuwe verhaallijn/reeks rond zijn hoofdpersonages Richard Rahl en Kahlan. Het eerste deel eindigde met de bevrijding van Richard en Kahlan uit de handen van de haagvrouw Jitt, al was in het bijzonder Kahlan er slecht aan toe. In Het derde koninkrijk wordt al snel duidelijk dat Richard noch Kahlan in veiligheid zijn, wanneer Richard ontwaakt en geconfronteerd wordt met twee kannibalen. Enkele dorpelingen uit een nabijgelegen berggemeenschap weten Richard en Kahlan te redden en nemen hen mee naar hun woonplaats. Daar aangekomen wordt pas echt duidelijk hoe erg beiden eraan toe zijn, de strijd met de haagvrouw heeft bij beiden de aanwezigheid van de dood achtergelaten die door de jonge begaafde Samantha niet genezen kan worden. De toestand van Kahlan is echter de minste van Richards zorgen, z…Lire la suite
In dit rechtstreekse vervolg op 'De omen machine' (2011)* is Richard zijn magie kwijt en worden hij en Kahlan wederom bedreigd door gevaar uit het Duistere Land. Als Richard het gevaar niet weet te keren, zal Kahlan sterven. Richard en Kahlan zijn de twee centrale personages uit Goodkinds populaire serie 'Wetten van de magie'. Deze nieuwe serie speelt daarna af. Een groot stylist is deze auteur niet. De lezer struikelt over kromme zinnen, herhaling van formuleringen, verkeerd gekozen woorden en een stortvloed aan bijvoeglijke naamwoorden. Er is weinig plot, weinig actie, weinig karakterisering. Met zijn allereerste boek, 'Het zwaard van de waarheid', was dat ook al zo, maar daarmee gaf hij de doorgewinterde fantasy-liefhebber een verse kijk op het genre. Veertien boeken verder kan Goodkind nog steeds niet schrijven, maar heeft hij ook niets nieuws meer te melden. Kleine druk.

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions