Livre
Néerlandais

Duistere wezens

Terry Goodkind (auteur), Richard Heufkens (traducteur)
Richard Rahl en zijn geliefde Kahlan worden bedreigd door de Gouden Godin, die vanaf een andere planeet bloeddorstige monsters naar hun wereld stuurt.
Titre
Duistere wezens
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hateful things
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
171 p.
ISBN
9789024585274 (hardback)

Commentaires

In 2015 sloot Terry Goodkind de serie 'De wetten van de magie' na 20 jaar af met 'Oorlogshart'*. Door de vele verzoeken van fans is Goodkind toch aan een vervolg begonnen over de kinderen van D’Hara. Richard Rahl is onbetwist heerser van de wereld die hij samen met zijn vrouw Kahlan heeft gered, maar er dreigt gevaar. De ‘Gouden Godin’ wil de planeet overnemen en stuurt monsters van een andere planeet, die ze ‘krabbelaars’ noemen. Het enige dat haar tegenhoudt is de magie van Richard en Kahlan. Die moeten dus zo snel mogelijk voor nageslacht zorgen. Inmiddels is Kahlan zwanger van een tweeling. Richard weet daar niets van, maar weet wel dat hij de enige is die de wrede godin en haar bloeddorstige monsters het hoofd kan bieden en probeert ze in een val te lokken. Dit vervolg leest, net als alle boeken van Goodkind lekker weg, is degelijk opgebouwd en heeft een goede cliffhanger. En zal dus zeker in de smaak vallen bij liefhebbers. Kan ook gelezen worden zonder voorkennis van de serie.

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions