DVD
Anglais

The promise

Terry George (directeur), Oscar Isaac (acteur), Charlotte Le Bon (acteur)
In 1914 ontstaat in Constantinopel een driehoeksverhouding tussen de Armeense Mikael en Ana en haar vriend, de Amerikaanse journalist Chris. Zij krijgen te maken met vervolgingen door de Turken.
Sujet supplémentaire
Drama (film)
Titre
The promise
Directeur
Terry George
Acteur
Oscar Isaac Charlotte Le Bon Christian Bale
Compositeur
Gabriel Yared 1949-
Langue
Anglais
Éditeur
Entertainment One, © 2017
1 dvd-video
Durée
ca. 127 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045248918

Commentaires

Historisch drama van Terry George (Reservation road; Hotel Rwanda) met in de hoofdrollen bekende acteurs – Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Christian Bale – en Nederlander Marwan Kenzari in een bijrol. In 1914 vertrekt Armeniër Mikael vanuit zijn dorp naar Constantinopel om medicijnen te studeren. Hij is verloofd, maar wordt verliefd op Ana, een in Parijs opgegroeide Armeense vrouw. Zij is de vriendin van de Amerikaanse fotojournalist Chris. Nadat het Turkse leger gemobiliseerd is vanwege het uitbreken van de wereldoorlog, begint in 1915 de Armeense genocide, die Mikaels familie hard treft. Evenals andere films over dit onderwerp is de film omstreden. De recensenten geven 2-3 sterren. Tisha Eetgerink (Telegraaf 15-6-'17) zegt dat de film ondanks clichés en soap toch weet te ontroeren. Peter de Bruijn (NRC 13-6-'17) concludeert: 'The Promise is in veel opzichten een conventionele film, ambachtelijk in elkaar gezet volgens het bekende stramien van het historische epos, met een duidelijke …Lire la suite

À propos de Terry George

Terry George est un scénariste, réalisateur et producteur irlandais, né le 20 décembre 1952 à Belfast.

Filmographie

Comme scénariste

  • 1993 : Au nom du père (In the Name of the Father)
  • 1996 : Some Mother's Son
  • 1997 : The Boxer
  • 2002 : Mission Évasion (Hart's War)
  • 2004 : Hotel Rwanda
  • 2011 : Les Hommes de la côte (The Shore) (court métrage)
  • 2016 : La Promesse (The Promise)

Comme réalisateur