Livre
Néerlandais

Boer Boris gaat naar oma

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Boer Boris heeft een hele hoop fruit geplukt. Hij neemt het mee in de trein naar Oma, want die kan er lekkere sap, jam en taarten van maken. Vierkant prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Boer Boris gaat naar oma
Auteur
Ted van Lieshout
Dessinateur
Philip Hopman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, © 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789025765828 (hardback)

Commentaires

Samen met zijn zusje Sam en broertje Berend haalt Boer Boris met de plukmachine alle appels, peren en pruimen van de bomen in de boomgaard. Maar wat moet je met zo veel fruit? Boer Boris weet het; ze brengen het naar Oma in De Haag, die er heerlijke taarten en jam mee kan maken. Met de sprinter, de sneltrein en de tram komen ze bij Oma aan. Maar als je een lief omaatje verwacht, heb je het goed mis. Achtste deel uit de succesvolle prentenboekenserie over Boer Boris, waarin de hoofdpersonen op reis gaan. Voor kinderen, zeker uit de randstad, zijn de vervoersmiddelen heel herkenbaar. Kleurige gedetailleerde, paginagrote, natuurgetrouwe illustraties waarop heel veel te zien is. De twee- tot vierregelige tekst staat onder aan de bladzijden en is op rijm. Heerlijk prentenboek om heel vaak voor te lezen en nog veel vaker te bekijken. Kerntitel Kinderboekenweek 2016. Vanaf ca. 3 jaar.

Boer Boris gaat naar oma

Dit is het achtste deel van de reeks Boer Boris. In de boomgaard hangen de takken bijna tot op de grond. Terwijl Broer Berend een ladder haalt, komt Boer Boris al met de plukmachine. Alle appels, pruimen en peren worden in manden gelegd. Het zijn er zo veel dat ze niet weten wat ze er mee moeten aanvangen. Broer Berend, zus Sam en Boer Boris besluiten om met het openbaar vervoer naar oma in Den Haag te gaan. Eerst nemen ze de sprinter, dan de intercity en tenslotte de tram. Maar oma is niet de oude vrouw die je verwacht. Sam, Berend en Boer Boris kijken hoe machines aan de slag gaan met het fruit. Er wordt taart gemaakt van appels, jam van de pruimen en perensap. Wanneer ze terug naar huis gaan, liggen de zitjes op de trein vol taarten, potten pruimenjam en flessen perensap. Thuis wordt al dit lekkers gedeeld met de kippen, varkens, koeien, schapen en het paard.De tekst, die op rijm is geschreven, sluit naadloos aan bij de illustraties. Die illustraties zijn in d…Lire la suite

Suggestions