Livre
Néerlandais

Geheimen in het graf

Tami Hoag (auteur), Corry Van Bree (traducteur)
Wanneer een jonge kunstenares gruwelijk vermoord wordt aangetroffen, stuit een consulent op onwillige getuigen.
Titre
Geheimen in het graf
Auteur
Tami Hoag
Traducteur
Corry Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Secrets of the grave
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2012
447 p.
ISBN
9789044333725 (paperback)

Commentaires

Geheimen in het graf is het tweede deel van de voorlopig drie thrillers in Tami Hoags ‘Oak Knoll’-serie, genoemd naar het Amerikaanse college-stadje waar de politierechercheur Tony Mendez en de ex-FBI-agent Vince Leone in het midden van de jaren tachtig de misdaad bestrijden. Terwijl de vrouw van Vince, Anne, nog aan het bekomen is van de aanval die op haar plaatsvond in de vorige roman, wordt er opnieuw een bloederige misdaad gepleegd in het normaal gezien zo rustige Oak Knoll. De alleenstaande moeder Marissa Fordham wordt met tientallen messteken aangetroffen door haar autistische buurman Zander. Mendez en Leone starten het onderzoek en komen al snel voor een raadsel te staan wanneer Gina, de vriendin van Marissa en hun enige mogelijke bron van informatie, spoorloos verdwijnt. Andere aanwijzingen brengen hun onderzoek naar de enigmatische en rijke familie Bourdain, maar ze slagen er niet in het harde pantser van de familie te doorbreken. Alleen als Gina uiteindelijk teruggevo…Lire la suite
De 28-jarige kunstenares en alleenstaande moeder Marissa wordt gruwelijk verminkt dood aangetroffen door haar autistische buurman. Marissa’s 4-jarige dochtertje ligt in coma bij haar. Detective Tony Mendez schakelt voormalig FBI-agent Vince Leon in, pas getrouwd met Anne, kinderpsychologe, beiden gespecialiseerd in het maken van een daderprofiel. Bij het vergaren van informatie stuiten ze op leugens en geheimen in het idyllische Californische stadje Oak Knoll waar een jaar geleden een seriemoordenaar verschillende slachtoffers maakte. Dit zelfstandig te lezen vervolg op 'Dieper dan de doden', verwijst regelmatig terug naar de 'zie-geen-kwaad' zaak. Het verhaal ademt de sfeer van de midden jaren tachtig van de 20e eeuw toen er nog geen geavanceerde DNA-tests gekoppeld konden worden aan internetbestanden en mobiele telefoons geen gemeengoed waren. De kleurrijke, goed ontwikkelde karakters, snelle dialogen en korte hoofdstukjes waarin de verschillende personen gevolgd worden, maken het t…Lire la suite

À propos de Tami Hoag

Tami Hoag, née le 20 janvier 1959 à Cresco, en Iowa, aux États-Unis, est une femme de lettres américaine, auteur de roman policier et de roman d'amour.

Biographie

En 1988, elle publie son premier roman, Vent de folie (McKnight in Shining Armor) se spécialisant pendant quelques années dans le roman sentimental.

En 1992, l'écriture de De l'enfer au paradis (Still Waters) marque une évolution vers la romance policière. Selon Claude Mesplède, c'est « un genre très à la mode aux États-Unis [...] dont elle va devenir l'une des meilleures représentantes. Sa méthode est simple : aux recettes éprouvées du suspense, elle ajoute son expérience du roman sentimental et y intègre parfois des scènes « homme/femme » proches du sadomasochisme ».

En 1997, avec Meurtre au carnaval (A Thin …En lire plus sur Wikipedia