Een alleenstaande moeder in Australie͏̈ anno 1946 durft het niet aan een relatie te beginnen met de man op wie ze verliefd is zolang haar zoontje nog niet heeft geaccepteerd dat zijn vader is gestorven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Sujet
Australië
Titre
Woestijnwind
Auteur
Tamara McKinley 1948-
Traducteur
Els Franci-Ekeler
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Firestorm
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Kern, 2013
317 p.
ISBN
9789032514181 (paperback)

Commentaires

Tamara McKinley werd geboren in Tasmanië (Australië) en groeide daar op, waarna ze verhuisde naar Engeland. Haar romans plaatst ze telkens weer in de Australische omgeving, waarvoor ze jaarlijks terugkeert om research te doen voor haar nieuwe boeken. Woestijnwind is de twaalfde roman van McKinley en is gesitueerd in het dorpje Morgan’s Reach, dat zich in de outback bevindt. Het verhaal speelt zich af in 1946, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Rebecca heeft tijdens de oorlog bericht gekregen dat haar man gesneuveld zou zijn en samen met haar tienjarig zoontje Danny probeert ze dat verlies te verwerken. Rebecca wordt verliefd op Ben, een brandweercommandant, maar haar zoontje Danny heeft het verlies van zijn vader nog niet verwerkt en gaat wanhopig op zoek naar hem.
Globaal gezien is dit een goede roman, maar de start is erg moeizaam en nodigt aanvankelijk niet uit om verder te lezen. De vertaler gaat in het begin niet erg zorgvuldig te werk, er zijn enkele stijlfouten …Lire la suite
Australië, 1946. In de afgelegen nederzetting Morgan's Reach werkt Rebecca in een klein plattelandsziekenhuis, dat is opgericht door haar grootvader Rhys Morgan. Rebecca voedt haar zoontje Danny alleen op, haar man is in 1941 gemobiliseerd en keerde niet terug uit de oorlog. Tussen Rebecca en Ben Freeman, de plaatselijke brandweercommandant, ontstaat een ontluikende liefde. Maar Rebecca wil die liefde nog niet tot bloei laten komen voordat Danny heeft geaccepteerd dat zijn vader dood is. Dan breekt in het droge, hete gebied een enorme bosbrand uit, veroorzaakt door verdampende benzine uit een lekkende jerrycan. Danny wordt vermist, hij is door het vuur afgesneden van het dorpje. En ondertussen zwerft er in de omgeving de mysterieuze soldaat John Miller rond. Prettig leesbare roman over liefde en familiebanden. De in Tasmanië geboren en in Engeland wonende auteur (1948) schreef eerder een aantal succesvolle historische romans. www.tamaramckinley.co.uk. Kleine druk.

À propos de Tamara McKinley

Tamara McKinley, née le 25 février 1948 à Launceston, en Tasmanie, est une femme de lettres australienne, autrice de romans sentimentaux et de romans historiques, ainsi que de thrillers psychologiques sous le pseudonyme de Tamara Lee. Elle écrit également sous le pseudonyme d'Ellie Dean la saga de "La pension du bord de mer".

Biographie

Élevée par sa grand-mère, elle est encore une enfant quand elle doit partir en Grande-Bretagne pour finir ses études dans un pensionnat de jeunes filles du Sussex.

Elle commence sa carrière littéraire en 1996 par la publication de thrillers psychologiques sous le pseudonyme de Tamara Lee, mais très vite elle revient à ses racines et signe de son patronyme des sagas familiales à succès se déroulant en Australie et qui dépeignent l'outback pionniers à travers des récits sentimentaux …En lire plus sur Wikipedia