Engeland, 1920. Lulu Pearson is een jonge, getalenteerde beeldhouwster met een grote tentoonstelling in Londen in het verschiet. Aan de vooravond van de opening ontvangt ze een mysterieuze brief van Joe Reilly, een trainer van renpaarden in Tasmanië. Lulu blijkt de eigenaar te zijn van een veelbelovend renpaard, Ocean Child. Lulu reist naar de andere kant van de wereld op zoek naar haar weldoener.
Titre
Kind van de oceaan
Auteur
Tamara McKinley 1948-
Traducteur
Jolanda Te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The ocean child
Éditeur
Utrecht: De Kern, 2011
365 p.
ISBN
9789032515140 (paperback)

Commentaires

Als de jonge beeldhouwster Lulu Pearson aan de vooravond van haar eerste grote tentoonstelling in Londen een brief krijgt van een paardentrainer uit Tasmanië, die zegt dat zij de eigenaresse is van een veelbelovend renpaard, weet ze van niets en reageert niet. Pas als ze na de zeer succesvolle tentoonstelling een tweede brief krijgt, bespreekt ze de zaak met haar oudtante Clarice die haar heeft opgevoed en bij wie ze woont. Deze is woedend als blijkt dat de uit Tasmanië afkomstige Lulu van plan is naar Australië af te reizen om alles uit te zoeken en dreigt haar te onterven. Toch gaat Lulu met vriendin Dolly en ontdekt in Australië niet alleen de waarheid over haar ouders en de rol van haar oudtante, maar vindt er ook de ware liefde. Van de in Tasmanië geboren en lang in Engeland wonende auteur verschenen veel succesvolle historische romans. Ook in deze is het vlotgeschreven en uitstekend opgebouwde verhaal heel prettig leesbaar en valt op door een levendig en goed tijdsbeeld van zowe…Lire la suite

À propos de Tamara McKinley


Tamara McKinley, née le 25 février 1948 à Launceston, en Tasmanie, est une femme de lettres australienne, autrice de romans sentimentaux et de romans historiques, ainsi que de thrillers psychologiques sous le pseudonyme de Tamara Lee. Elle écrit également sous le pseudonyme d'Ellie Dean la saga de "La pension du bord de mer".

Biographie

Élevée par sa grand-mère, elle est encore une enfant quand elle doit partir en Grande-Bretagne pour finir ses études dans un pensionnat de jeunes filles du Sussex.

Elle commence sa carrière littéraire en 1996 par la publication de thrillers psychologiques sous le pseudonyme de Tamara Lee, mais très vite elle revient à ses racines et signe de son patronyme des sagas familiales à succès se déroulant en Australie et qui dépeignent l'outback pionniers à travers des récits …En lire plus sur Wikipedia