Livre
Néerlandais

Waar is het paard van Sinterklaas?

Tamara Bos (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)

Waar is het paard van Sinterklaas?

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Amerigo, het paard van Sinterklaas, staat in de manege waar Winky (7) vaak komt. Ze wil erg graag op Amerigo rijden, maar het paard is te groot voor haar. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Waar is het paard van Sinterklaas? / Tamara Bos ; met tek. van Hugo van Look
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2006
115 p. : ill.
Note
Vervolg op: Het paard van Sinterklaas
ISBN
90-258-5015-4

Commentaires

Tamara Bos schrijft filmscripts (o.m. voor 'Minoes' en 'Pluk van de Petteflet') en kinderboeken. In Het paard van Sinterklaas vertelde ze over Winky, een Chinees meisje in Nederland, dat Sinterklaas een paard vraagt, omdat ze gek is op paarden. Als ze op zes december op het schoolplein een wit paard ziet, denkt ze dat dat haar cadeautje is, maar al gauw blijkt dat ze er met het paard van Sinterklaas vandoor is. Ze moet het teruggeven maar mag er wel voor zorgen, nu het bij de buren op stal staat. In 2005 werd dat boek met succes verfilmd. In Waar is het paard van Sinterklaas? is de zevenjarige Winky, eigenlijk Wing-You, opnieuw de hoofdpersoon. Ze helpt haar ouders in hun restaurant, ze zorgt voor de witte merrie Amerigo, het paard van Sinterklaas, ze speelt met haar vriendinnetje Maaike. Als mama een kindje verwacht, vindt ze dat eerst niet zo leuk. Intussen leert ze paardrijden op de pony Naf-naf maar ze kijkt er al naar uit op Amerige te mogen rijden. Als die op z…Lire la suite
Vervolg op 'Het paard van Sinterklaas', het boek bij de gelijknamige film uit 2005. Anders dan de titel suggereert gaat dit verhaal niet of nauwelijks over sinterklaastijd. Alleen in het laatste van de 26 hoofdstukken komt Sint op de proppen, dan pas is het sinterklaas. Zijn paard Amerigo staat gestald in de manege waar Winky mag helpen om de paarden te verzorgen. Winky (7) is de dochter van een Chinees echtpaar dat een restaurant runt. In dit verhaal wordt een stukje uit het leven van Winky verteld, haar liefde voor paarden, de thuissituatie en de spanning rond de komst van een baby. Gedachte- en gevoelsleven van het Chinese meisje worden verfijnd en subtiel beschreven. Soms reflecteert ze wel erg wijs op moeilijke situaties. De leugentjes die ze vertelt om zich uit netelige situaties te redden en de jaloezie op de baby zijn invoelbaar beschreven en geven identificatiemogelijkheden. De taal is eenvoudig en staat in korte zinnen. Brede marges, een ruime interlinie en wisselende regell…Lire la suite

Waar is het paard van Sinterklaas?

Sinterklaas is weer naar Spanje. Pas volgend jaar komt hij terug. In tussentijd mag Winky voor zijn paard Amerigo zorgen. Ze krijgt paardrijles op de pony Naf-naf, en tante Cor en oom Siem leren haar alles over het verzorgen van paarden. Winky vindt het allemaal fijn, maar toch kriebelt er iets. Ze wil zo graag op Amerigo rijden. Maar oom Siem en tante Cor vinden dat niet goed. Het paard is veel te groot. De maanden gaan voorbij en Winky leert steeds beter rijden - totdat er iets verschrikkelijks gebeurt ... Winky is alleen op de boerderij als Amerigo ontsnapt! Ze racet op haar fiets de duinen in, maar het paard is verdwenen. Winky heeft het moeilijk, vooral ook omdat haar moeder in het ziekenhuis ligt met een zusje in haar buik. Maar gelukkig vindt ze Amerigo net op tijd terug, voor Sinterklaas met zijn pakjesboot in Nederland arriveert. 'Waar is het paard van Sinterklaas' is het vervolg op het in 2005 verfilmde en gelauwerde 'Het paard van Sinterklaas'. De film won diverse Nederl…Lire la suite

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions