Livre
Néerlandais

Het paard van Sinterklaas

Autre titre Winky en het paard van Sinterklaas

Tamara Bos (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)

Het paard van Sinterklaas

Autre titre Winky en het paard van Sinterklaas

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De Chinese Winky woont nu een jaar in Nederland. Ze wil heel graag een paard en als ze andere kinderen hoort praten over de cadeaus die Sinterklaas brengt, vraagt ze hem een paard. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Het paard van Sinterklaas / Tamara Bos ; met tek. van Hugo van Look
Autre titre
Winky en het paard van Sinterklaas
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2005
82 p. : ill.
Note
Wordt vervolgd door: Waar is het paard van Sinterklaas?
ISBN
90-258-4624-6

Commentaires

De Chinese Winky Wong (6) woont nu een jaar in Nederland. Zij gaat naar school en rijdt graag op Saartje, een paard uit de manege van tante Cor. Dan wordt Saartje ziek en gaat dood. Winky wil niets liever dan een eigen paard krijgen. Het is sinterklaastijd. Alle kinderen uit de klas zijn heel uitgelaten, maar Winky kent Sinterklaas niet. Als de kinderen vertellen wat Sinterklaas voor kinderen doet, probeert ze hem op allerlei manieren te vertellen dat ze een paard wil hebben. De zeventien korte hoofdstukken vormen samen het verhaal over Winky, maar zijn ook als afzonderlijke verhaaltjes te lezen. Op bijna elke dubbele pagina staat een aardige zwartwittekening. Het verhaal vertelt over de tradities rondom het sinterklaasfeest, gezien door de ogen van een buitenlands kind. Deze herdruk heeft een foto-omslag van de film*. Een leuk voorleesboek voor jonge, ook allochtone, kinderen in de sinterklaastijd. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Het paard van Sinterklaas

Winky Wong is op zesjarige leeftijd met haar moeder verhuisd vanuit China naar Nederland, waar haar vader een restaurantje runt. Ze moet wennen aan de nieuwe taal en gewoonten maar bij de oude pony Saartje, die in een weitje niet ver van haar huis staat, vindt ze troost. Als Winky’s moeder plots naar China moet om voor haar zieke vader te zorgen, wordt Saartje nog belangrijker. Zodra Winky ’s avonds klaar is met kleine klusjes in het restaurant, fietst ze naar het weitje waar ze Saartje knuffelt en wortels voert. Zo leert ze tante Cor en oom Siem kennen, de eigenaars van de manège waartoe Saartje behoort. Winky wil graag leren rijden maar haar vader vindt haar veel te klein en paardrijden lijkt hem erg gevaarlijk. Groot is de schok en het verdriet wanneer de oude Saartje sterft. Mama is ver weg, Saartje is dood en Winky voelt zich heel alleen. Rond die tijd hoort Winky op school vertellen over Sinterklaas. Dat blijkt een hele lieve man, die in China onbekend is, maar de kinderen in…Lire la suite

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions