Op zijn tiende verjaardag krijgt Elvis een gitaar en ontdekt hij de kracht van muziek. Als hij Priscilla ontmoet, wil hij een liefdeslied schrijven. Daarvoor moet hij eerst op reis. Groot prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Elvis
Auteur
Taï-Marc Le Thanh
Dessinateur
Rebecca Dautremer
Traducteur
Edward Van de Vendel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Elvis
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2011
[42] p. : ill.
ISBN
9789059084186 (hardback)

Commentaires

Het prentenboek Elvis doet het verhaal van de arme jongen uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten, die van zijn vader een gitaar krijgt en de kracht van de muziek ontdekt. Hij trekt zich terug in het moeras aan de Mississippi en leert de blues. Iedereen raakt betoverd door zijn liedjes. Hij laat mensen dansen en meisjes vallen flauw van emotie. Hij is een ster en trekt een schitterend wit pak aan. Dan ontmoet hij Priscilla. Hij zou een liefdeslied willen schrijven, maar realiseert zich dat hij niets van de Liefde weet. Een oude man die in het moeras woont, zegt hem dat hij op reis  moet gaan. Hij koopt een ‘snoeproze’ Cadillac en rijdt naar het westen. Daar heeft hij drie belangrijke ontmoetingen. Een indiaan toont hem de ruimte die de wereld hem biedt, een wat sinistere man, ‘de Kolonel’, stuurt hem naar Las Vegas, en een vrouw in het wit knipoogt naar hem, waardoor hij weet dat zijn doel nabij is.
Elvis realiseert zijn droom. Als hij zijn gitaar neemt, gaan alle lic…Lire la suite
Als Elvis voor z'n tiende verjaardag een gitaar krijgt, ontdekt hij wat muziek voor mensen kan betekenen: het vrolijkt mensen op en doet hen alle ellende vergeten. Hij ontmoet Priscilla en wil een liefdeslied voor haar schrijven. Dan moet hij eerst weten wat liefde is. Om dat te ontdekken vertrekt hij naar het westen, onder andere naar Las Vegas. Sprookjesachtig verhaal, losjes gebaseerd op het leven van de legendarische zanger Elvis Presley tot de tijd dat hij ten onder gaat aan drugs en drank. Dit wordt onder woorden gebracht door zinnen als: 'Sinds die dag liet Elvis zich leiden door zijn droom. Hij vergat bijna waar hij vandaan kwam.' Daarna worden suggesties gegeven wat er gebeurd kan zijn, zoals: ze zeggen dat hij koning werd, dat hij schreeuwend in de branding is gedoken; 'Ze zeggen zoveel. Maar dat zijn waarschijnlijk maar verhalen.' De vier- tot zesregelige tekst is in een witte strook gedrukt onder de illustraties, die over dubbele bladzijden doorlopen. De bijzondere illustr…Lire la suite

Elvis

In dit prachtige prentenboek, vertaald door Edward van de Vendel, wordt het levensverhaal van Elvis met een knipoog verteld.
Elvis is een jongen die opgroeit in een arm gezin. Op zijn verjaardag krijgt hij een gitaar van zijn papa en ontdekt hij dat hij mensen gelukkig kan maken met muziek. Al gauw speelt hij niet enkel alleen op zijn kamer, maar ook op straat. Wanneer hij op zoek wil naar de ultieme inspiratiebron, de liefde, wordt hij naar Las Vegas gestuurd.
'Elvis' is opgevat als een sprookje dat werkelijk het levensverhaal van Elvis verwoordt, maar toch ook weer niet. De jongen in dit boek speelt muziek, draagt dezelfde naam, draagt ook een wit pak, is verliefd op een vrouw die Priscilla heet, en eet graag boterhammen met banaan. De verwijzingen naar de echte Elvis zijn dus aanwezig, maar toch slaagt de schrijver erin om het verhaal in zulk een suggestieve stijl te schrijven, dat alles op elk moment omgegooid kan worden. Met het steeds terugkerende maar dat zijn waars…Lire la suite

À propos de Taï-Marc Le Thanh

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Taï-Marc Le Thanh est un écrivain français de littérature jeunesse né le 5 juillet 1967 à Antony (Hauts-de-Seine).

Biographie

Diplômé de l'École municipale supérieure des arts et techniques (EMSAT), il est également graphiste free-lance.

Marié à l'illustratrice Rébecca Dautremer, il collabore régulièrement avec elle : en 2003 elle illustre Babayaga, qu'il a écrit, et en 2005, l'album Cyrano, texte qu'il a adapté de Cyrano de Bergerac d'Edmond Rostand.

Publications

  • À fond la caisse, Editions du Seuil, 2009.
  • Elvis, Gautier-Languereau, 2008.
  • La Ballade de Pat Garret et Billy the Kid, 2008.
  • Babayaga, illustrations de Rébecca Dautremer, Gautier-Languereau, 2003
  • Le Jour des gonflés ou Un …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions