Livre
Néerlandais

Het derde dikke boek van Vos en Haas

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Bundeling van drie verhalen over Vos en Haas. Ping Wing komt twee keer op bezoek in het bos. Eerst alleen en daarna samen met Jak. En er dreigt gevaar: het water stijgt! Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Contient
Niveau de lecture
AVI E3, AVI M4, AVI E4, AVI M5, AVI E5, AVI 3, AVI 4, AVI 5, AVI 6, AVI 8
Titre
Het derde dikke boek van Vos en Haas
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Dessinateur
Thé Tjong-Khing
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2015
314 p. : ill.
ISBN
9789401424257 (paperback) 9789401432719 (paperback)

Commentaires

Bundeling van drie eerder los verschenen verhalen over Vos en Haas. In 'Waar is het ijs?' komt Ping Wing, een pinguïn, op bezoek in het bos van Vos en Haas. Ever wordt verliefd op haar, maar durft dat niet te zeggen. In 'Het spel van Jak' gaat Jak, een echte boef met streepjestrui en oogmasker, met Ping Wing op visite bij Vos en Haas. Hij vindt het er saai, en laat dat goed merken. Hij wil ook geen spel doen. Maar dan heeft Haas een idee. In 'Vos en Haas en de bosbaas' is er paniek in het bos van Vos en Haas: een overstroming dreigt! Vos, Haas, Uil en Ever besluiten op zoek te gaan naar de oorzaak van alle problemen, maar blijven wel erg lang weg… Zou het wel goed aflopen? Moet er misschien alvast een nieuwe baas voor het bos gezocht worden? Leuke verhalen in een aparte typografie: dikgedrukte woorden, vergrote woorden en inspringende zinnen leggen accenten op zinsdelen. Tekst, vormgeving en illustraties (kleurig, speels en raak) spelen voortdurend op elkaar in en geven het verhaal zo…Lire la suite

Het derde dikke boek van Vos en Haas

Dit derde dikke boek van Vos en Haas bundelt drie eerder verschenen boeken: 'Waar is het ijs', 'Het spel van Jak' en 'Vos en Haas en de bosbaas'. Opnieuw ruim 300 bladzijden leesplezier voor beginnende lezers met deze grappige, soms spannende en soms ontroerende verhalen met steeds dezelfde dierenfiguren.

In 'Waar is het ijs' maken we voor het eerst kennis met Ping Wing. Ze komt uit het land van ijs en is een beetje raar. Ever vindt haar leuk en lief. Hij is meteen verliefd, maar de pinguïn heeft geen oog voor hem. Gelukkig heeft Ever een plan. Hij roept de hulp in van Neef en Jak. Is dat wel een goed idee?

'Het spel van Jak' vertelt over Jak. Samen met Ping Wing is hij op bezoek bij Vos en Haas. Hij vindt het er maar saai. Uil stelt voor een spelletje te spelen. Maar boeven spelen niet of toch wel? Boeven spelen in elk geval vals!

In 'Vos en Haas en de bosbaas' ontdekken de vrienden dat er een meer is in het bos. Het water blijft maar stijgen. Vos…Lire la suite

Suggestions