Livre
Néerlandais

Snoep en snacks

Susan Martineau (auteur), Hel James (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Uitgelegd wordt hoe je gezond en minder gezond kunt snoepen. Met informatie over allerlei soorten snoep en snacks en of ze goed zijn voor onze gezondheid. Met kleurenfoto's en tekeningen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Sujet
Snoep, Snacks
Titre
Snoep en snacks
Auteur
Susan Martineau Hel James
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sweets and snacks
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2008
32 p. : ill.
ISBN
9789055662579

Commentaires

De 'gezond en lekker'-reeks telt zes delen, die allemaal samengesteld zijn door Susan Martineau en Hel James, en vertaald werden door T. Dijkhof. In elk boek worden dezelfde vragen gesteld en antwoorden gegeven, zoals: wat moeten we eten om gezond te blijven? Zijn alle dranken goed voor ons? Waar komt kaas vandaan? Hoe wordt brood gemaakt? Welke groenten en fruit moeten we eten en in welke hoeveelheden? Elk deel opent met een korte uiteenzetting waarom we moeten eten. Met tekeningen wordt getoond welk basisvoedsel essentieel is voor een evenwichtige voeding, en hoe men een evenwichtige maaltijd kan samenstellen. Er zijn menusuggesties voor een energierijk ontbijt, een bottenopbouwende lunch, en het avondeten. In het boek over rijst, brood en pasta wordt kort geïnformeerd over de herkomst, de teelt, het oogsten en het gebruik van rijst. Verder is er informatie over verschillende broodsoorten en de herkomst van de ingrediënten om brood te bakken. Bij de pasta worden een tiental soorten …Lire la suite
Dit boek uit de nieuwe serie ' Gezond & lekker' wil een hulpmiddel zijn voor kinderen om een keuze te maken tussen gezond en minder gezond snoepen. In dertien hoofdstukjes van elk een dubbele pagina wordt verteld waarom je moet eten, welke voedingsmiddelen er zijn en welke minder gezond zijn. De onderwerpen zijn onder andere suiker en vet, chocolade, taart, ijs, noten, chips en hartige snacks, en patat. In elk hoofdstuk wordt verteld over voor- en nadelen van de voedingsstof, hoe het eten gemaakt wordt en welke alternatieven er zijn om het met minder calorieën bijvoorbeeld zelf te maken. Er wordt nooit gesproken over het verbieden van dikmakend voedsel, maar over ‘niet te vaak eten’ en over alternatieven. Overzichtelijke lay-out met een combinatie van tekeningen en kleurenfoto’s. De tekst is eenvoudig en goed te lezen voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar. Behalve deze uitgave zijn er inmiddels nog vijf delen* in deze serie verschenen.