Het regelen van een nalatenschap in een huis in het noorden van Engeland wordt bemoeilijkt door de schimmen van een tragedie die daar zestig jaar geleden plaatsvond. Met zwart-witillustraties, opdrachten en twee cd's. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet supplémentaire
Engelse taal
Titre
The woman in black / Hill, Susan ; retold by Tarner, Margaret
Auteur
Susan Hill
Adaptateur
Margaret Tarner
Langue
Anglais
Éditeur
Oxford: Heinemann, 1992
63 p. : ill.
Note
Vereenvoudigde uitg.
ISBN
0-435-27208-X

Commentaires

Kipps, junior partner in een boekhoudkantoor, moet in het noorden van Engeland de begrafenis van een van hun cliënten bijwonen, en daarna de inventaris opmaken van haar nagelaten papieren in Eel Marsh House. Het huis is omgeven door moerassen die met de zee verbonden zijn, en kan slechts bij eb bereikt worden. Kipps ontmoet een vreemde in het zwart geklede vrouw die hem een meer dan normale afkeer inboezemt. Hij beseft al vlug dat het huis en de moerassen bespookt worden door de schimmen van een tragedie die zich daar zestig jaar geleden voordeed. Deze bewerking is gemaakt voor lezers op beginnerniveau. Ondanks de beperkte woordenschat is het gelukt om het verhaal boeiend te houden. Het wordt als één lange flashback verteld door Arthur Kipps (ik-figuur). De foto op het omslag is sfeerverhogend, maar dat geldt minder voor de illustraties in het boekje zelf. Dat zijn schetsmatige, wat oubollige zwart-witillustraties. Met twee cd's waarop het verhaal wordt voorgelezen. Achter in het boek…Lire la suite

À propos de Susan Hill

Susan Hill, née le 5 février 1942 à Scarborough, est une romancière britannique. Ses romans les plus célèbres sont Je suis le seigneur du château (I'm the King of the Castle, 1970) pour lequel elle a reçu le Prix Somerset-Maugham en 1971 ; et La Dame en Noir (The Woman in Black, 1983). Elle a été nommée Commandeur de l'ordre de l'Empire britannique (CBE) en 2012 pour ses services à la littérature.

Biographie

Fille unique, Susan Elisabeth Hill naît à Scarborough, ville côtière du Yorkshire du Nord en 1942. Sa ville natale est le cadre de son roman A Change for the Better (1969) et de quelques-unes de ses nouvelles, en particulier Cockles and Mussels.

Elle a étudié à la Scarborough Convent School, où elle s'est intéressée au théâtre et la littérature. Sa famille a quitté Scarborou…En lire plus sur Wikipedia