Een lichaam wordt gevonden in de buurt van Aberdeen. De handen van het slachtoffer zijn vastgeketend op de rug, het hoofd volledig verkoold. Logan McRae krijgt de zaak op zijn bureau. Binnen korte tijd volgen meer moorden, wellicht geïnspireerd door een bestseller over hekserij.
Titre
Witheet
Auteur
Stuart MacBride
Traducteur
Pon Ruiter Annemie De Vries
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Close to the bone
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013
446 p.
ISBN
9789000320400 (paperback)

Commentaires

Nieuw deel in de serie rond inspecteur Logan McRae uit Aberdeen, die weer zijn handen vol heeft. Er wordt een vastgeketend lijk gevonden met een verbrande autoband om zijn nek en een verkoold hoofd en al gauw volgen er andere gruwelijke moorden. Daarnaast krijgt Logan ook te maken met een verdwenen tienerstelletje, rivaliserende druggangs en een nieuwe sergeant. Ook thuis in de caravan (waarin hij samen met zijn vriendin bivakkeert sinds zijn huis in een vorig deel afgebrand is) wordt hij niet met rust gelaten: een onbekende hangt steeds bosjes kleine botjes aan zijn voordeur en dan blijkt niet alleen een flauwe grap te zijn. Verwijzingen naar hekserij lopen als een rode draad door het verhaal heen. Sfeervolle, rauwe tartan-noir voor lezers met een sterke maag. Spannend, gewelddadig, met goede sfeer- en locatietekening, wat humor en goed neergezette personages. De eerdere politieromans van MacBride werden in VN’s Detective & Thrillergids en op Crimezone.nl gewaardeerd met drie of vier…Lire la suite

À propos de Stuart MacBride

CC BY-SA 4.0 - Image by TimDuncan

Stuart MacBride, né le 27 février 1969 à Dumbarton, dans la région du West Dunbartonshire, en Écosse, est un écrivain écossais, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Il grandit à Aberdeen. Il étudie l'architecture sans succès, voyage beaucoup, puis travaille d'abord dans la conception graphique et la programmation informatique avant de s'essayer à l'écriture.

Il s'essaie sans succès à l'écriture de récits de science-fiction, puis se fait connaître à partir de 2005 avec la série policière consacrée aux aventures de l'officier de police Logan McRae, dont le premier titre, Cold Granite, est un plébiscite en Grande-Bretagne. À la suite du succès de ses livres, il devient romancier à temps plein et ajoute presque chaque année un nouveau titre à la série des enquêtes de Logan McRae qui se déroulent presque toutes…En lire plus sur Wikipedia