DVD
Néerlandais

Mijn bijzonder rare week met Tess

Steven Wouterlood (directeur), Anna Woltz (antécédent bibliographique)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Tijdens zijn vakantie op Terschelling ontmoet Samuel (10) Tess. Zij heeft een spannend plan bedacht om haar onbekende vader te leren kennen. En Samuel moet haar helpen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Mijn bijzonder rare week met Tess
Autre titre
Ma folle semaine avec Tess
Directeur
Steven Wouterlood
Antécédent bibliographique
Anna Woltz
Langue
Néerlandais
Éditeur
Bind Film, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
81 min.
Note
Taalkeuze: Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836864407

Commentaires

Familiefilm van Steven Wouterlood (Alleen op de wereld) naar het boek* van Anna Woltz. De 10-jarige Sam (Sonny Coops van Utteren) is met zijn ouders en oudere broer op vakantie op Terschelling. Hij denkt veel over de dood en is bang dat hij als jongste van het gezin alleen over zal blijven. Daarom begint hij aan een zelfverzonnen alleenheidstraining. Sam raakt bevriend met de 11-jarige Tess (Josephine Arendsen), dochter van een alleenstaande moeder (Jennifer Hoffman) die kamers verhuurt. Tess is erg benieuwd naar haar vader en bedenkt een slim plan om hem te leren kennen. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 3-7-’19): ‘(…) Een luchtige, lieve jeugdfilm is het, waarin de zorgen van Sam en Tess overigens wel serieus worden genomen: geen moment gaan de humor en de lichte toon ten koste van de jonge hoofdpersonen. (…) volleerd maakt de regisseur gebruik van de fraaie Waddenlocaties, het talent van de acteurs en de psychologische rijkdom van het verhaal. Erg ver…Lire la suite

À propos de Steven Wouterlood

Steven Wouterlood, né en 1984 à Utrecht,,, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Filmographie

  • 2005 : Guido
  • 2006 : Samen alleen (nl)
  • 2007 : Los
  • 2013 : Het Meisje aan de Overkant (nl)
  • 2014 : L'exposé (nl)
  • 2015 : Koningsdag
  • 2016 : Superstar VR (nl)
  • 2016 : Alleen op de wereld
  • 2019 : My Extraordinary Summer with Tess En lire plus sur Wikipedia