Livre
Néerlandais

Warmte

Steve Parker (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
In korte teksten en met veel illustraties in kleur wordt informatie gegeven over het gebruik van warmte. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Temperatuur
Titre
Warmte
Auteur
Steve Parker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Heat and energy
Éditeur
Leidschendam: Biblion, 2004
32 p. : ill.
ISBN
90-5483-509-5

Commentaires

Warmte is één van de zes nieuwe boeken in de reeks 'Dossier energie', waarin nog eens zes boeken over wetenschappelijke thema's onder de noemer 'energie' zullen volgen.De auteur begint met een definitie van 'warmte', beschrijft enkele natuurlijke en kunstmatige warmtebronnen, behandelt temperatuur, het weer, lichaamswarmte en geeft een overzicht van verschillende geleiders en isolatoren. De wetenschappelijke informatie wordt duidelijk verwoord, zonder moeilijke terminologie. De wetenschappelijke verklaringen worden geïllustreerd met prachtige kleurenfoto's, die het boek een meerwaarde verlenen. De rubriek 'Experimenten' bevat heel wat leuke en leerrijke proefjes voor de jonge lezertjes, zoals een thermometer maken en uittesten of een zonne-oven ontwerpen om zelf kleine gerechtjes te bakken. De experimenten zijn eenvoudig en perfect uitvoerbaar met huishoudelijke artikelen. Een lijst met feiten en cijfers omtrent warmte (smelt- en kookpunt van verschillende stoffen, een overzich…Lire la suite
Dossier Energie is een informatieve serie over de energiebronnen van de aarde. Ieder deel behandelt een aparte bron en hoe we die gebruiken. In dit boek is dat warmte; aan de orde komen o.a. wat is warmte, warmte-energie, warmtebronnen, geleiders en isolatoren, lichaamswarmte enz. Ieder hoofdstuk bestaat uit twee bladzijden, waarbij kleurenfoto's en -tekeningen de tekst ondersteunen. Afgesloten wordt met een verklarende woordenlijst en een register. Gevarieerde lay-out met veel verschillende lettertypes en diagrammen. De informatie zelf is vervat in een goed leesbare tekst zodat een bovenbouwer van de basisschool het boek zelfstandig kan verwerken voor bijv. een spreekbeurt of werkstuk. De zinsbouw en het woordgebruik zijn afgestemd op de leeftijdsgroep vanaf ca. 12 jaar.