Livre
Néerlandais

Licht

Steve Parker (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
In korte teksten en met veel illustraties in kleur wordt informatie gegeven over het gebruik van licht. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Licht
Titre
Licht
Auteur
Steve Parker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Light
Éditeur
Leidschendam: Biblion, 2004
32 p. : ill.
ISBN
90-5483-510-9

Commentaires

Licht is één van de zes nieuwe boeken in de reeks 'Dossier energie', waarin nog eens zes boeken over uiteenlopende wetenschappelijke thema's zullen volgen, allen onder de noemer 'energie' en gesneden op kindermaat. Parker begint met een definitie van het verschijnsel, behandelt verscheidene lichtbronnen (zoals natuurlijk en kunstmatig licht), beschrijft het breken en weerkaatsen van licht en besteedt o.a. aandacht aan lichtenergie en laserlicht. De auteur heeft duidelijk voeling met wat reilt en zeilt bij het jonge publiek, want hij verpakt de wetenschappelijke informatie in een duidelijke en heldere taal. De prachtige kleurenfoto's, die op elke pagina prijken, vormen een visuele ondersteuning van de informatie en zijn duidelijk met zorg en kennis van zaken uitgekozen. Twee rubrieken maken het boekje tevens extra de moeite waard. De rubriek 'Zo werkt het' verklaart de werking van een microgolfoven op basis van golven, weerkaatsing van het licht of de werking van laserlicht. In …Lire la suite
Dossier Energie is een informatieve serie over de energiebronnen van de aarde alsmede andere natuurverschijnselen. Ieder deel behandelt een apart verschijnsel en hoe we die gebruiken. In dit boek is dat licht; aan de orde komen o.a. wat is licht, lichtbronnen, lenzen en spiegel, laserlicht, lichtenergie enz. Ieder hoofdstuk bestaat uit twee bladzijden, waarbij kleurenfoto's en -tekeningen de tekst ondersteunen. Afgesloten wordt met een verklarende woordenlijst en een register. Gevarieerde lay-out met veel verschillende lettertypes en diagrammen. De informatie zelf is vervat in een goed leesbare tekst zodat een bovenbouwer van de basisschool het boek zelfstandig kan verwerken voor bijv. een spreekbeurt of werkstuk. De zinsbouw en het woordgebruik zijn afgestemd op de leeftijdsgroep vanaf ca. 12 jaar.