Livre
Néerlandais

Wat je niet wilt zien

Steve Mosby (auteur), Hugo Kuipers (traducteur)
Een man, die op zoek is naar het nooit gevonden lijk van zijn vrouw, stuit op internet op een serie dossiers over schokkende beelden en raakt zo betrokken naar een onderzoek naar een seriemoordenaar die het bloed van zijn slachtoffers meeneemt.
Titre
Wat je niet wilt zien
Auteur
Steve Mosby
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Still bleeding
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2010
303 p.
ISBN
9789022996430 (paperback)

Commentaires

Met de uitstekende, vernieuwende thriller De 50/50-moorden brak de Engelse Steve Mosby, psycholoog van opleiding, internationaal door. De modus operandi van een seriemoordenaar die een gelukkig getrouwd koppel emotioneel tegen elkaar uitspeelt en dan één van hen vermoordt was origineel en knap uitgewerkt. Met Niemand die je hoort bevestigde hij zijn talent om een spannende plot op te bouwen rond een gestoorde seriemoordenaar. Toch haalde hij hier niet hetzelfde hoge niveau omwille van een teveel aan personages, verwikkeld in talloze subplots met uiteindelijk een verrassende dader wiens identiteit, motieven en achtergronden confuus blijven.

Wat je niet wilt zien bevindt zich kwalitatief ergens tussen beide titels. Het is een heel spannend verhaal met duistere, gestoorde mensen in lugubere situaties, maar de plot wordt onnodig ingewikkeld gemaakt om toch maar al die verhaallijnen te ontrafelen. Mosby is geobsedeerd door de dood, "een besmettelijk kwaad dat zi…Lire la suite
Alex Connor reist sinds de zelfmoord van zijn vrouw rusteloos door Europa, op de vlucht voor zijn schuldgevoelens en herinneringen. Maar als hij na een paar jaar in de krant leest dat zijn jeugdvriendin Sarah is vermoord, zijn broer de dader zou zijn, en Sarahs lichaam is verdwenen, keert hij onmiddellijk terug naar huis en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt dat Sarah, misdaadjournaliste, de maanden voor haar dood bezig was met een onderzoek dat misschien wel tot haar verdwijning heeft geleid. In een tweede verhaallijn leidt rechercheur Kearney het politieonderzoek naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers langzaam leeg laat bloeden. Langs verschillende wegen komen Connor en Kearney terecht in een duister, morbide (internet)community van mensen die moordsouvenirs verzamelen en alles over hebben voor hun ‘hobby’. Bijzonder spannende, bij vlagen gruwelijke thriller, met een goede plot en huiveringwekkende details. De problemen van de hoofdpersonen zelf zijn mooi door de intrige hee…Lire la suite

À propos de Steve Mosby

Steve Mosby, né en 1976 à Leeds dans le comté du Yorkshire au Royaume-Uni, est un écrivain britannique.

Biographie

Après des études de philosophie à l’université de Leeds, il a dû enchaîner, de son propre aveu, des "boulots ingrats et frustrants" avant de pouvoir se consacrer à l'écriture.

Attiré par la littérature de genre ("fantastique, horreur, science-fiction, polar, je ne pratique aucune discrimination"), il est l'auteur de huit thrillers, dont quatre ont été publiés en France chez Sonatine Éditions, puis repris en poche dans la collection "Thriller" de l’éditeur Points.

Œuvre

Romans

  • The Third Person (2003)
  • The Cutting Crew (2005)
  • The 50/50 Killer (2007)
  • Cry for Help (2008)
  • Still Bleeding (2009) Publié en français sous le titre Dern…En lire plus sur Wikipedia