Livre
Néerlandais

Het geheim van Gent

Steve Berry (auteur), Gert-Jan Kramer (traducteur)
Het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck is in de loop der eeuwen dertien keer vernield, ontmanteld of gestolen. Waarom? Welke geheimen herbergt het?
Onderzoeker Nick Lee reist naar België en komt bij toeval een van de verdwenen panelen van het kunstwerk op het spoor. Zijn zoektocht is een gevaarlijke race tegen de klok, met gevaar voor eigen leven, waarin hij va
Titre
Het geheim van Gent
Auteur
Steve Berry 1955-
Traducteur
Gert-Jan Kramer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The omega factor
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2022
396 p.
ISBN
9789026161964 (paperback)

Commentaires

De stoutmoedige diefte

Zoek niet verder: de Amerikaanse thrillerauteur Steve Berry onthult waar we De rechtvaardige rechters kunnen terugvinden.

Het blijft een fascinerend mysterie: wie heeft De rechtvaardige rechters gestolen en waar bevindt het paneel, met op de achterzijde een grisaille van Johannes de Doper, van de gebroeders Van Eyck zich? Op 11 april 1934 werd het ontvreemd uit de Sint-Baafskathedraal in Gent. In de weken daarop kreeg het bisdom gijzelbrieven in de bus. De grisaille werd als teken van goede wil geretourneerd maar verdere onderhandelingen liepen op niets uit. Op zijn sterfbed legde een van de hoofdverdachten, koster Arsène Goedertier, een cryptische bekentenis af, maar daarmee raakte de kunstroof niet opgelost.

Sinds 1934 wagen allerlei amateurspeurneuzen zich aan het raadsel. Zo zou het paneel in de koninklijke crypte in Laken verborgen liggen, of gewoon achter het altaar van de Sint-Baafs. Meermaals werden parkings en riolen opengebroken op basis van wilde theorieën. Op Gentse terrassen wordt gefluisterd dat de kunstschat in handen is van een vooraanstaande familie die verveeld zit…Lire la suite

À propos de Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Image by Steve Berry

Steve Berry (né le 2 septembre 1955) est un avocat et un auteur américain de romans policiers. Il est surtout connu pour la série de thrillers sur fond d'énigmes historiques ayant pour héros Cotton Malone.

Biographie

Steve Berry étudie le droit à l'Université de Mercer à Macon. Il est ensuite avocat et plaide pendant une trentaine d'années avant d'occuper de hautes fonctions dans la magistrature pour 14 ans. Il est un membre fondateur de l'International Thriller Writers, une association de plus de 2600 auteurs de romans policiers de partout dans le monde, dont il est co-président pendant trois ans.

En 1990, il se lance dans l'écriture. En 2000 et 2001, il remporte le prix Georgia State Bar Fiction Writing Contest. En 2003, son premier roman, Le Musée perdu (The Amber Room), paraît chez l'éditeur Ballantine B…En lire plus sur Wikipedia