Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Tijdens een lift dwars door de staat Maine ontmoet een student een paar afschuwelijke wezens, waarvan een hem dwingt tot het maken van een verschrikkelijke keuze.
Titre
Achtbaan
Auteur
Stephen King 1947-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Riding the bullet
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001
95 p.
ISBN
90-245-3978-1

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Riding the bullet was het eerste verhaal dat King na zijn bijna fatale auto-ongeval schreef. Het boek was in eerste instantie alleen als e-book verkrijgbaar. Bij verschijning werd het meer dan een half miljoen keer gedownload, wat het meteen tot best verkocht e-boek ooit bombardeerde. Een kraakversie bleef niet lang uit, zodat iedereen het boek kon downloaden zonder te betalen. Een papieren versie van het verhaal is nog altijd niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten, bij ons is het nu wel verschenen onder de titel Achtbaan.

De 21-jarige Alan Parker krijgt een telefoontje van de buurvrouw van zijn moeder, met de melding dat zijn moeder een kleine beroerte heeft gehad. Alan vertrekt meteen van de universiteit van Maine, maar doordat zijn eigen auto defect is, gaat hij liften. Na meegenomen te zijn door een norse verzekeringsman, wordt hij door een vreemde, steeds weer aan zijn kruis tastende bejaarde man meegenomen in een rammelende en naar pis stinkende Dodge. De …Lire la suite
De eenentwintigjarige student Alan Parker krijgt te horen dat zijn moeder een hartaanval heeft gehad en besluit te gaan liften, dwars door de staat Maine, naar het ziekenhuis waar zij is opgenomen. Na een lift van een afschuwelijke oude man, komt hij, 's avonds bij volle maan natuurlijk, op een nevelig kerkhof met een geheimzinnige 'verse' grafsteen terecht. Wanneer hij weer verder wil gaan, krijgt hij een lift in een oude Mustang van een man met een onaangename geur die dezelfde naam draagt als die op de grafsteen stond… Deze man dwingt hem tot het maken van een vreselijke keuze. Een kort maar spannend en heerlijk griezelig horrorverhaal, typisch Stephen King. In de Verenigde Staten is dit verhaal alleen als e-book uitgebracht en werd het het populairste e-book tot nu toe ooit verschenen. Normale druk. Zie ook www.stephenking.com.

À propos de Stephen King

CC BY 2.0 - Image by Pinguino Kolb

Stephen King [ˈstiːvən kɪŋ], né le 21 septembre 1947 à Portland dans le Maine,…En lire plus sur Wikipedia