Drie vrienden uit de sloppenwijken van Rio de Janeiro vinden een tasje met geld en een sleutel. Wanneer blijkt dat de politie het tasje wil hebben, komen ze terecht in een web van misdaad en corruptie.
Titre
Trash
Directeur
Stephen Daldry
Antécédent bibliographique
Andy Mulligan
Compositeur
Antonio Pinto
Acteur
Rooney Mara Martin Sheen
Langue
Portugais
Titre parallèle
Favelas
Éditeur
Universal Studios, © 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
ca. 100 min.
Note
Taalkeuze: Portugees, Spaans, Frans, Duits, Turks Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Deens, Fins, IJslands, Noors, Portugees, Zweeds, Turks, Arabisch, Hindi
EAN
5053083005382
mooov

Commentaires

De drie jongens Raphael, Gardo en Rato wonen op een vuilnisbelt in Rio de Janeiro. Dagelijks spitten ze het vuilnis door om de kost te verdienen. Wanneer ze daar een portemonnee met een sleutel vinden, raken ze verstrikt in een web vol misdaad en corruptie. Een priester en welzijnswerkster (beiden blank) schieten te hulp. De film uit 2014 van Stephen Daldry (Billy Elliot) is gebaseerd op een boek van Andy Mulligan*. Naast Rooney Mara en Martin Sheen spelen drie van straat geplukte jochies de dragende rollen. 'Zonder het Westen zou het door en door corrupte Brazilië vervallen in chaos en anarchie, is de boodschap. Het grote pluspunt van Trash is het overtuigende spel van de amateuracteurs die de drie zwerfkinderen spelen. Dat (...) geeft de nogal gelikte film de broodnodige authenticiteit en rauwheid', schrijft André Waardenburg (NRC 26-11-'14) en geeft 2 sterren. 'De vergelijking met Slumdog millionaire ligt voor de hand, maar pakt ongunstig uit', vindt Jos van der Burg (Parool 26-11-…Lire la suite

À propos de Stephen Daldry

CC BY 3.0 - Image by Siebbi

Stephen Daldry est un réalisateur, metteur en scène et producteur anglais, né le 2 mai 1961 dans le Dorset.

Il est principalement connu pour avoir réalisé Billy Elliot (2000), histoire d'un jeune adolescent britannique passionné de danse au point de devenir danseur dans la Grande-Bretagne des années 1980 et The Hours, adaptation du roman de Michael Cunningham, brossant un portrait croisé de trois femmes incarnées par Nicole Kidman, Julianne Moore et Meryl Streep.

Biographie

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par les bases de données Allociné et IMDb.

En lire plus sur Wikipedia