Livre
Néerlandais

Eekhoorns

Stéphanie Ledu (auteur)

Eekhoorns

Stéphanie Ledu (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
In korte hoofdstukken wordt verteld over het leven van de eekhoorn, die wordt gevolgd vanaf de herfst tot en met de zomer. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Eekhoorns
Sujet supplémentaire
knaagdieren, Eekhoorntjes, eekhoorns
Titre
Eekhoorns
Auteur
Stéphanie Ledu
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'écureuil
Éditeur
Leidschendam: Biblion, 2007
29 p. : ill.
ISBN
9789054837237

Commentaires

'Poot voor poot' vormt de overkoepelende titel van een reeks informatieve dierenboeken voor kinderen, die uitblinkt door krachtige vertellingen, leuke weetjes en adembenemende foto's. De informatie over de verschillende dieren(groepen) wordt telkens erg speels en verhalend weergegeven, met een heel duidelijke opbouw in de beschrijving van de levensloop van het dier: paargedrag, draagtijd, van jong tot volwassen dier... Dat alles gebeurt zonder dat er een opsomming van feiten te vinden is. Deze verhalende aanpak heeft een sterk Wapiti-gehalte, en zal kleine dierenvrienden zeker en vast weten te boeien. De keerzijde van de medaille is echter dat de reeks hierdoor een stuk moet inboeten aan structuur en overzichtelijkheid (zeker wanneer je specifieke informatie wil opzoeken): er zijn geen titels, ondertitels of een inhoudstafel te vinden. Achteraan vind je telkens wel een register met enkele trefwoorden, wat het opzoeken dan toch iets vergemakkelijkt.


De boekjes vallen meteen …Lire la suite
Eekhoorns zijn snelle en lenige dieren: de staart is zijn parachute, roer en zijn parasol. In deze handzame, bijna vierkante uitgave wordt een eekhoorn een jaar lang gevolgd, vanaf de herfst t/m de zomer komt de eekhoorn in al zijn facetten voorbij: leefomgeving (bos), zintuigen, wintervoorraad, voortplanting, geboorte en familie en soortgenoten. De laatste bladzijden gaan over het samenleven van mens en dier. In twaalf hoofdstukken van twee naast elkaar liggende pagina’s (elk met een eigen achtergrondkleur) wordt iets verteld over een van die facetten. Prachtige foto's per pagina trekken meteen de aandacht. De informatieve, soms wat poëtische, tekst, geplaatst in een kolom aan de linkerzijde van een hoofstuk, is duidelijk, maar vraagt wel enige leestechniek c.q. leesniveau. Het summiere register achterin maakt het opzoeken gemakkelijk; een kleine fotoverantwoording sluit het boek af. Maakt deel uit van de nu 12-delige serie ‘Poot voor poot’*. Gemakkelijk te gebruiken op school en th…Lire la suite