Wanneer de duizenden jaren oude Stad in verval is door oorlogen met de rest van de wereld, weigert de onsterfelijke keizer te stoppen met oorlog voeren en smeedt een groep burgers een samenzwering om hem te vermoorden.
Sujet supplémentaire
fantasy
Titre
De stad
Auteur
Stella Gemmell
Traducteur
Carla Hazewindus Ellis Post Uiterweer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The city
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
607 p.
Note
Wordt vervolgd door De onsterfelijke troon
ISBN
9789024559985 (paperback)

Commentaires

De stad, met de mysterieuze, ‘onsterfelijke’ keizer Aereon als spil, is al jaren verwikkeld in oorlogen met de Blauwen. De onafgebroken strijd heeft al hele generaties weggevaagd en doet de stad langzaam afbrokkelen, maar de opstand groeit. Vanuit verschillende motieven spannen kinderen en vijanden van de stad samen. De oorlog kan pas ten einde komen als de keizer, de ‘onsterfelijke’, de ware dood vindt.
Met gedetailleerde pen neemt Stella Gemmell de tijd om haar hoofdpersonages voor te stellen. Zo volgen we de gebeurtenissen door de ogen van broer en zus Elia en Emly, die in de riolen proberen te overleven. Wanneer ze elkaar kwijtraken, wordt Elia opgenomen bij de Blauwen, terwijl Emly onder de hoede komt van Bartellus, een voormalig legeraanvoerder. En dan zijn er nog Fell Aron Lee, een legercommandant met een mysterieus brandmerk, en de krachtige strijder Indaro, die worstelt met haar loyaliteit en familiegeschiedenis. Op de achtergrond trekt de keizer aan de touwtjes.
Ho…Lire la suite
Stella Gemmell is niet alleen de vrouw van de overleden fantasy-auteur David Gemmell, maar ook journaliste en bewijst met deze debuutroman dat ze veel heeft geleerd van haar man. Het verhaal begint in de riolen van de Stad. Daar wonen verschoppelingen zoals Elija en zijn zus Emly. Samen met een oude man, Bartellus, ontsnappen ze aan het stijgende water. De Stad en haar keizer, de al sinds mensenheugenis regerende Araeon, zijn verwikkeld in een oorlog met alle omringende landen. Vriend en vijand hebben daar genoeg van en er worden complotten gesmeed om de keizer te doden. Dat is een hele klus, omdat hij en een paar getrouwen een soort halve goden zijn, Serafim genaamd. Elija, Emly en Bartellus (die eigenlijk een oude generaal is) doen met nog wat bondgenoten een ultieme poging. Een meeslepend verhaal, vol goed uitgewerkte personages. Door de vele gezichtspunten worden de intrige en de geschiedenis goed gedoseerd verteld. Begin en einde van de plot zijn meeslepend; het middenstuk duurt …Lire la suite

À propos de Stella Gemmell

David Gemmell, né le 1er août 1948 à Londres et mort le 28 juillet 2006 à Hastings, est un écrivain britannique.

Biographie

David Gemmell est né le 1er août 1948.

À l'âge de seize ans, il est renvoyé de l'école pour avoir organisé un groupe de jeu clandestin. Il devient alors travailleur journalier et videur dans une boîte de nuit de Soho. Il travaille aussi en tant que journaliste indépendant pour les journaux londoniens Daily Mail, Daily Mirror, et le Daily Express.

Il publie son premier roman, Légende en 1984, toujours publié aujourd'hui, remportant au passage le prix Tour Eiffel en 2002. E…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions