Livre
Néerlandais

Met opa is het feest

Stefan Boonen (auteur), Marja Meijer (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Oma vertrekt, mopperend op opa’s vergeetachtigheid, om boodschappen te gaan doen. Als de kinderen ineens met cadeautjes voor de deur staan, begrijpt opa dat hij iets heel belangrijks is vergeten… Oblong prentenboek met illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Met opa is het feest
Auteur
Stefan Boonen
Dessinateur
Marja Meijer
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044822441 (hardback)

Commentaires

Oma is jarig, maar opa is dit helemaal vergeten. Gelukkig weten de kleinkinderen nog wel dat oma jarig is. Samen met de kinderen organiseert opa een heus verrassingsfeest voor oma. Ze knippen vrolijke slingers en maken een lekkere taart. Het huis wordt een bende, maar het feest wordt een succes! Dit is het vijfde prentenboek over opa en zijn kleinkinderen; de serie begon met 'Met opa op de fiets'* waarvan ook een televisiebewerking is gemaakt. Opa is een innemend personage dat meteen je hart verovert. Hij zorgt voor de nodige humor in het verhaal, door bijvoorbeeld op ongepaste momenten in slaap te vallen. Het verhaal is logisch opgebouwd en er worden duidelijke, korte zinnen gebruikt met veel dialogen. Dit zorgt ervoor dat het verhaal vlot voor te lezen valt. Marja Meijer maakt dik omlijnde illustraties die ze inkleurt met onder meer kleurpotlood en krijt. De tekst en de illustraties sluiten mooi op elkaar aan. Oblong formaat. Thema Kinderboekenweek 2014. Vanaf ca. 4 jaar.

Met opa is het feest

In dit boek merken we dat opa nog steeds niet slimmer is geworden dan zijn zeven kleinkinderen. Wanneer oma ’s morgens een beetje boos vertrekt, heeft opa geen idee waarom zij boos is. Tot zijn kleinkinderen met een cadeau bij hem komen. Een cadeau?? “Voor oma haar verjaardag,” vertellen de kleinkinderen hem. Opa moet toegeven dat hij ‘een beetje’ de verjaardag van oma vergeten was. Om het goed te maken, zal opa samen met de kleinkinderen een verjaardagsfeestje organiseren. Maar hoe doen ze dat? Opa heeft er geen idee van. Pelle en Emma halen oud papier uit de kelder om slingers te knippen. Isa zoekt in het kookboek op hoe ze een taart moet maken, Gitte zorgt voor bloemetjes op tafel. Wanneer oma thuis komt, staat het hele huis overhoop, maar zijn er ook slingers en een taart. Snel verstopt iedereen zich om oma te verrassen. Uiteraard is oma heel blij met dit cadeautje. En opa? Die is in slaap gevallen achter de stoel waar hij zich heeft verstopt.
In dit boek slaagt Stefan Boone…Lire la suite

Suggestions