Livre
Néerlandais

Met opa in de sneeuw

Stefan Boonen (auteur), Marja Meijer (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Het sneeuwt. Opa gaat met zijn zeven kleinkinderen buitenspelen. Durft hij zelf ook met de slee naar beneden te glijden? Oblong prentenboek met illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Met opa in de sneeuw
Auteur
Stefan Boonen
Dessinateur
Marja Meijer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044811476 (hardback)

Commentaires

Na Met opa op de fiets en Met opa aan zee hebben Stefan Boonen en Marja Meijer weer een avontuur klaar: Met opa in de sneeuw. Opnieuw worden opa en zijn zeven kleinkinderen opgevoerd in een andere context: ze gaan samen sneeuwmannen maken, sneeuwballen gooien en met de slee rijden. Dat slee rijden kent echter een licht dramatische afloop voor opa.
Met opa in de sneeuw mist jammer genoeg een verhaal. Het is veeleer een opsomming van allerlei activiteiten die kinderen doen in de sneeuw, zonder echt te werken naar een climax of met een sterke verhaallijn. Om in de wintersfeer te komen is het prima, maar allicht wordt het geen boek om het hele jaar door te blijven voorlezen.
De opa-boeken zijn steeds opgebouwd volgens hetzelfde stramien: opa en de kleinkinderen trekken eropuit en laten oma achter. Ze beleven heel wat avonturen, weliswaar avonturen tussen serieuze aanhalingstekens, en keren terug naar oma, waar opa uitgeteld ligt te snurken terwijl de kind…Lire la suite
Het is winter. Het sneeuwt. Opa gaat met de kinderen naar buiten om te spelen. Ze gooien sneeuwballen, maken een sneeuwpop en gaan daarna sleeën. En net als opa denkt even uit te kunnen rusten, glijdt hij op de slee een steile heuvel af. De slee slaat om en opa duikelt in de sneeuw. Opa zit nu onder de sneeuw. Wat heeft hij het koud! Sfeervol en kleurrijk prentenboek in oblong formaat over een actieve opa en zijn zeven kleinkinderen, met gedetailleerde vertederende illustraties in collagetechniek. Soepel lopende tekst in korte, heldere zinnen. Het verhaal is heel eenvoudig, de illustraties zijn veelzeggend. Tekst en illustraties vullen elkaar aan en vormen een mooi en warm geheel. Eerder verschenen 'Met opa naar zee' en 'Met opa op de fiets'*, dat werd bekroond met een Pluim van de maand (maart 2005). Vanaf ca. 4 jaar.

Suggestions