Livre
Néerlandais

Floris Oudbloed : over een kabeljauw, leugens en de maffia

Stefan Boonen (auteur), Tom Schoonooghe (dessinateur)

Floris Oudbloed : over een kabeljauw, leugens en de maffia

Public cible:
9-11 ans et plus
Floris’ ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeluk toen hij klein was. Op een dag ontdekt hij dat hij deel uitmaakt van een maffiafamilie, gespecialiseerd in kunstdiefstallen. Floris moet onderduiken in een caravan en komt voor een moeilijke keuze te staan. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Maffia, Familie
Titre
Floris Oudbloed : over een kabeljauw, leugens en de maffia
Auteur
Stefan Boonen
Dessinateur
Tom Schoonooghe
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kalmthout: Van Halewyck, 2016
158 p. : ill.
ISBN
9789461315397 (hardback)

Commentaires

Floris is een doodgewone jongen. Hij valt niet graag op, heeft saaie ouders, haat het om spreekbeurten te geven en herstelt graag fietsen. Maar dan komt de dag dat hij wordt ingehaald door de Familie, en zijn leven staat vanaf dat moment op zijn kop. Floris ontdekt dat hij eigenlijk lid is van de maffiafamilie Oudbloed. Hij hoort voor het eerst de waarheid over zijn afkomst en hij moet onderduiken in een caravan waar hij wordt ondergedompeld in de wereld van de maffia en van de misdaad. Dan komt hij voor een keuze te staan: kiest hij voor de Familie, of kiest hij zijn eigen weg en blijft hij trouw aan zichzelf? Fantasierijk verhaal van Stefan Boonen, o.a. bekend van de boeken over Elvis de Draak. Mooi verzorgde uitgave met bijzondere kleurenillustraties. Spannend, bijzonder verhaal over familie en trouw zijn aan jezelf waar jonge lezers ongetwijfeld van zullen houden. Vanaf ca. 10 jaar.

Floris Oudbloed

Floris - of is het nu Florian? - is een doodgewone jongen met een alledaags verhaal. Dat denkt hij toch totdat hij kennis maakt met ‘de Familie’ en erachter komt dat zijn familie deel uitmaakt van de echte maffia.

In korte hoofdstukken die telkens beginnen met een (bloed?)roodgekleurde titel en datum vertelt Stefan Boonen het bijzondere verhaal van Floris. Dat de auteur gezegend is met veel taalgevoel en een rijk woordgebruik heeft, staat buiten kijf.  Zinnen als “met een stem idee die knispert van ergernis’” en “er kraakt een tak, het gras zingt en de eend zwijgt” zijn slechts enkele voorbeelden van de vele taalversiersels die het boek rijk is. Voor liefhebbers van de Nederlandse taal zeker een aanrader! Florian wordt heen en weer getrokken tussen verschillende werelden, tussen misdaad, loyaliteit aan zijn familieleden en zijn grote gevoel voor rechtvaardigheid. Waar het verhaal aanvankelijk eerder traag op gang lijkt te komen laat het einde van het boek de lezer achter…Lire la suite

Suggestions