DVD
Anglais

The lost dragon

Spike Brandt (directeur), Tony Cervone (directeur), Michael Tavera (compositeur)
Tom en Jerry en de jonge heks Athena voeden een babydraakje op. Als het volwassen is, moeten ze hem terugbrengen naar zijn moeder. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Draken
Titre
The lost dragon
Directeur
Spike Brandt Tony Cervone
Compositeur
Michael Tavera
Antécédent bibliographique
William Hanna Joseph Barbera
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Bros. Entertainment, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
57 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
EAN
5051888169377

Commentaires

Een lange animatiefilm met in de hoofdrollen het tweetal Tom en Jerry, evenals de voorganger 'Tom en Jerry's giant adventure'* (2013) geregisseerd door Spike Brandt en Tony Cervone. Deze keer is het verhaal nieuw geschreven. De kat en de muis zijn de huisdieren van de jonge heks Athena. Ze vinden een groot ei, waaruit een draakje komt dat Tom als zijn moeder beschouwt. Als het draakje groot is, besluiten ze hem naar zijn moeder te brengen, maar de slechte heks Drizelda heeft kwade plannen met het draakje. Intussen kost het Athena veel moeite om het vertrouwen van de dorpelingen te winnen, die denken dat ze net zo slecht is als haar tante Drizelda. Tom en Jerry zitten elkaar op hun bekende manier vaak dwars, maar moeten ook samenwerken. Renee Schonfeld (commonsensemedia.org) geeft 3 (van 5) sterren. Zij vindt dat de film een goed verhaal heeft dat duidelijk verteld wordt, met het gebruikelijke cartoongeweld, maar ook grappig en soms schattig. Nederlands ondertiteld. Vanaf ca. 8 jaar.