Een jonge werkende moeder brengt in het geheim een vakantie door met een onbekende man, waarna een aanslag op haar leven wordt gepleegd.
Titre
Moederziel
Auteur
Sophie Hannah
Traducteur
Anna Livestro
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The point of rescue
Édition
2
Éditeur
Baarn: De Kern, 2009
431 p.
ISBN
9789032511319 (paperback)

Commentaires

Geraldine Bretherick en haar dochtertje Lucy worden dood teruggevonden in hun respectieve badkamers van hun riante woonst. Wanneer Sally Mark, de diepbedroefde echtgenoot en vader, op haar televisiescherm ziet verschijnen, krijgt ze de schok van haar leven. Een jaar voordien had ze immers een affaire met ene Mark Bretherick, maar dat is niet de man die nu op het nieuws is. Al even bizar is dat Sally als twee druppels water op de dode Geraldine lijkt. Wanneer ze vervolgens bijna onder een bus wordt geduwd, besluit ze de politie in te lichten over de identiteitsdiefstal. Omdat haar man Nick niet op de hoogte is van haar slippertje, stuurt ze een anonieme brief. De politie reageert echter nogal lauw op haar tips en daarom besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan. Hiermee zet ze een carrousel van gebeurtenissen in gang die haar en anderen in gevaar brengen.

Met Moederziel is de Britse Sophie Hannah aan haar derde thriller toe. Het boek is opgebouwd volgens verschillende ver…Lire la suite
Sally Thorning (ik-figuur), moeder van twee kinderen en fulltime aan het werk, ziet op televisie het bericht over de moord op Geraldine Bretherick en haar dochtertje Lucy. Ze schrikt enorm, want met Mark Bretherick heeft ze een jaar geleden een buitenechtelijk avontuurtje beleefd. De rouwende echtgenoot is echter niet de Mark die zij ontmoet heeft. Ze gaat alleen op onderzoek uit en schrijft een anoniem briefje aan de politie. Rechercheur Simon Waterhouse is betrokken bij de zaak en gelooft niet dat er sprake is van gezinsdoding, zoals een deskundige beweert. Intussen raakt Sally steeds meer in gevaar. Deze spannende thriller, die steeds andere wendingen neemt, is de derde in de serie over rechercheur Simon Waterhouse en zijn chef inspecteur Zailer. De Engelse schrijfster(1971) heeft haar personages met veel gevoel en humor neergezet. De plot is wat ingewikkeld, maar komt in de verrassende ontknoping toch op zijn pootjes terecht. Heerlijke en, door de beschrijving van de lusten en las…Lire la suite

À propos de Sophie Hannah

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Sophie Hannah, née le 28 juin 1971 à Manchester (Angleterre), est une auteure britannique de recueils de poésie et de romans policiers, spécialisée dans les thrillers psychologiques. Son style est souvent comparé à celui surréaliste de Lewis Carroll.

Biographie

Sophie Hannah est diplômée d’espagnol et de littérature anglaise, elle enseigne à la Manchester Metropolitan University’s Writing School. Outre ses recueils de poésie, elle a également publié plusieurs romans traduits dans plus de vingt pays dont Pas de berceuse pour Fanny.

De 1997 à 1999, elle était Fellow Commoner au Trinity College de l'Université de Cambridge, et entre 1999 et 2001, Fellow au Wolfson College de l'Université d'Oxford.

Elle vit avec son mari et ses enfants près de Cambridge, où elle est Fellow Commoner au Lucy Cavendish College de l'Université de Cambri…En lire plus sur Wikipedia