Als een jonge moeder terugkeert nadat ze heel even het huis verlaten heeft, weet ze zeker dat het kind dat in huis is niet haar eigen baby is.
Titre
Kleine meid
Auteur
Sophie Hannah
Traducteur
Anna Livestro
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Little face
Éditeur
Utrecht: De Kern, 2007
351 p.
ISBN
9789032511098 (paperback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Als de Engelse homeopathe Alice voor het eerst sinds de zware bevalling van haar dochter Florence en de daaropvolgende postnatale depressie, een uitje onderneemt met haar schoonmoeder, past haar man David op de baby. Maar als ze terugkomt, staat de voordeur open, slaapt David en heeft de baby die in de wieg ligt wel Florence kleren aan, maar is een ander kind. David houdt vol dat het hun eigen baby is, wat het de politie moeilijk maakt actie te ondernemen. Als een week later Alice met het kind verdwenen is, wordt het een serieuze zaak voor rechercheur Simon Waterhouse en zijn chef, die veel onverkwikkelijks naar boven brengt over Alice schoonfamilie. De poëzie van de succesvolle Engelse dichteres (1971) werd bekroond. Haar romandebuut is uitstekend opgebouwd, wat resulteert in een verhaal dat je niet loslaat. Ze verplaatst zich erg goed in de beweegredenen van mensen en hun onderlinge relaties, geeft veel verschillende aannemelijke daders en motieven en eindigt met een verrassende en …Lire la suite

À propos de Sophie Hannah

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Sophie Hannah, née le 28 juin 1971 à Manchester (Angleterre), est une auteure britannique de recueils de poésie et de romans policiers, spécialisée dans les thrillers psychologiques. Son style est souvent comparé à celui surréaliste de Lewis Carroll.

Biographie

Sophie Hannah est diplômée d’espagnol et de littérature anglaise, elle enseigne à la Manchester Metropolitan University’s Writing School. Outre ses recueils de poésie, elle a également publié plusieurs romans traduits dans plus de vingt pays dont Pas de berceuse pour Fanny.

De 1997 à 1999, elle était Fellow Commoner au Trinity College de l'Université de Cambridge, et entre 1999 et 2001, Fellow au Wolfson College de l'Université d'Oxford.

Elle vit avec son mari et ses enfants près de Cambridge, où elle est Fellow Commoner au Lucy Cavendish Co…En lire plus sur Wikipedia