Livre
Néerlandais

Heb jij haar gezien?

Sophie Hannah (auteur), Hanneke van Soest (traducteur)
Als een Britse vrouw op een resort in de VS een meisje ziet dat volgens de berichten jaren eerder vermoord werd, probeert ze zelf te ontdekken hoe dat mogelijk is, totdat ze ontvoerd wordt en de politie en FBI erbij komen.
Titre
Heb jij haar gezien?
Auteur
Sophie Hannah
Traducteur
Hanneke van Soest
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Did you see Melody?
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, © 2018
348 p.
ISBN
9789044352511 (paperback)

Commentaires

Cara Burrows vertrekt, zonder haar man en kinderen in te lichten, voor een paar weken naar een wellnessresort om haar problemen het hoofd te bieden. Wanneer Cara vermoeid haar hotelkamer betreedt, treft zij daar een man en een meisje aan. In het meisje herkent Cara de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op hun dochter. De Engelse bestsellerauteur Sophie Hannah (1971) hanteert een soepele schrijfstijl en haar personages worden bedrieglijk eenvoudig ten tonele gebracht. De oplettende lezer ontdekt echter al snel dat dat nu juist een van de talenten van deze auteur is. De dialogen en omgevingstekeningen zijn eveneens van hoog niveau. De spanning doet weliswaar pas na enkele hoofdstukken zijn intrede, maar dan komt de lezer ook in een intrigerend psychologisch verhaal terecht.

Is Melody toch niet vermoord?

Sophie Hannah verkoopt goed in Nederland. Maar haar nieuwste thriller valt tegen.

Op het hoogtepunt van haar huwelijkscrisis laat de Britse Cara haar man en kinderen ziten en stapt op het vliegtuig naar een wellnessresort in de VS, met luxe zwembaden, fantastisch uitzicht op schitterende bergen en verrukkelijk eten. Cara is over haar toeren en wil er het spaargeld van het gezin doorheen jagen om 'de boel eens goed op een rijtje te zetten'.

Britse bestsellerauteur Sophie Hannah won al meerdere prijzen, waaronder de Crime Thriller of the Year Award. Maar een paar thrillers van haar vielen mij tegen. In een daarvan kroop de schrijfster in de huid van Agatha Christie om haar speurder Hercule Poirot weer tot leven te wekken. Poirot werd iets te karikaturaal neergezet, een beetje flauw.

'Heb je haar gezien' begint wel vol vaart. Cara meldt zich midden in de nacht bij de receptie van het resort. Daar krijgt ze de sleutel van een kamer die al bezet blijkt te zijn door een vader en dochter. Cara verontschuldigt …Lire la suite

À propos de Sophie Hannah

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Sophie Hannah, née le 28 juin 1971 à Manchester (Angleterre), est une auteure britannique de recueils de poésie et de romans policiers, spécialisée dans les thrillers psychologiques. Son style est souvent comparé à celui surréaliste de Lewis Carroll.

Biographie

Sophie Hannah est diplômée d’espagnol et de littérature anglaise, elle enseigne à la Manchester Metropolitan University’s Writing School. Outre ses recueils de poésie, elle a également publié plusieurs romans traduits dans plus de vingt pays dont Pas de berceuse pour Fanny.

De 1997 à 1999, elle était Fellow Commoner au Trinity College de l'Université de Cambridge, et entre 1999 et 2001, Fellow au Wolfson College de l'Université d'Oxford.

Elle vit avec son mari et ses enfants près de Cambridge, où elle est Fellow Commoner au Lucy Cavendish Co…En lire plus sur Wikipedia