Livre
Néerlandais
Als haar minnaar op een dag niet komt opdagen voor hun wekelijkse rendez-vous, slaat een vrouw alarm. De politie weigert tot actie over te gaan tot zij beweert dat haar minnaar haar verkracht heeft.
Titre
Gevarenzone
Auteur
Sophie Hannah
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hurting distance
Éditeur
Baarn: De Kern, 2009
397 p.
ISBN
9789032511104

Commentaires

De Britse Naomi heeft een relatie met de getrouwde Robert, die zijn privé-leven erg afschermt. Als hij zomaar wegblijft en ze zeker is dat hij er niet vandoor is, gaat ze naar zijn huis. Door de reactie van zijn vrouw en iets dat ze ziet, weet ze dat er wat is gebeurd; ze schakelt de politie in. Maar omdat Robert volgens zijn vrouw bij vrienden is, kunnen inspecteur Zailer en rechercheur Waterhouse niets doen. Dan zegt Naomi onterecht dat Robert de dader was van de verkrachting die ze drie jaar terug meemaakte en niet aangaf. Dat neemt de politie wel serieus en ze vindt hem zwaargewond in zijn slaapkamer. Ze ontdekken dat Naomi’s verkrachting past in een serie soortgelijke verkrachtingen. Van de bekroonde Britse dichteres (1971) verscheen eerder de succesvolle thriller ‘Kleine meid’. Ook deze tweede, met dezelfde rechercheurs, is goed besproken. Uitstekend opgebouwd en psychologisch sterk, met steeds nieuwe, aannemelijke wendingen en een verrassende ontknoping is hij spannend tot het …Lire la suite

À propos de Sophie Hannah

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Sophie Hannah, née le 28 juin 1971 à Manchester (Angleterre), est une auteure britannique de recueils de poésie et de romans policiers, spécialisée dans les thrillers psychologiques. Son style est souvent comparé à celui surréaliste de Lewis Carroll.

Biographie

Sophie Hannah est diplômée d’espagnol et de littérature anglaise, elle enseigne à la Manchester Metropolitan University’s Writing School. Outre ses recueils de poésie, elle a également publié plusieurs romans traduits dans plus de vingt pays dont Pas de berceuse pour Fanny.

De 1997 à 1999, elle était Fellow Commoner au Trinity College de l'Université de Cambridge, et entre 1999 et 2001, Fellow au Wolfson College de l'Université d'Oxford.

Elle vit avec son mari et ses enfants près de Cambridge, où elle est Fellow Commoner au Lucy Cavendish Co…En lire plus sur Wikipedia