Livre
Néerlandais

Pooldieren

Sonya Newland (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Dieren als beren, wolven en walvissen leven in de poolgebieden. Welke dieren worden bedreigd, wat zijn daarvan de oorzaken en hoe beschermen we ze? Met quiz en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Pooldieren
Auteur
Sonya Newland
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Polar animals
Édition
1
Éditeur
Leidschendam: NBD Biblion, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789054836421 (hardback)

Commentaires

In de serie ‘Red onze natuur’* worden bedreigde habitats belicht en de dieren die er leven. In dit deel staan de noord- en zuidpoolgebieden centraal. Eerst wordt verteld waar deze gebieden liggen en waardoor ze worden bedreigd. Vervolgens is aan de verschillende dieren een dubbele pagina gewijd, waaronder beren, hondachtigen, hoefdieren, zeezoogdieren en vogels. Elk hoofdstuk heeft min of meer dezelfde opbouw: een korte algemene inleiding, enkele dieren en thema’s worden specifiek uitgelicht in korte informatieve tekstblokjes in vrij grote letters, enkele mooie kleurenfoto’s, kaders met de titels 'Extreme dieren' en 'Red onze natuur' en soms een interactieve vraag. In de tekst vetgedrukte woorden zijn opgenomen in de woordenlijst achterin. Het boek sluit af met concrete mogelijkheden om zelf een bijdrage te leveren aan het beschermen van de poolgebieden, verwijzingen naar boeken en websites, een pooldierenquiz en een uitgebreid register. Rijke, gebruiksvriendelijke uitgave voor school…Lire la suite

Pooldieren

In dit informatieve boek wordt een beschrijving gegeven van de twee poolgebieden en van de dieren die er leven. De dieren worden per soort beschreven met duidelijke informatie over de mate waarin ze in hun voortbestaan bedreigd worden. Er worden tips gegeven via welke organisaties we zelf iets kunnen doen. Het boek wordt afgesloten met een pooldierenquiz, een uitgebreide woordenlijst en een overzichtelijk register.
Dit boek geeft heel veel informatie over het leven van pooldieren. Per dubbele pagina wordt telkens één thema of één diersoort behandeld waardoor er een duidelijke structuur aanwezig is in het boek. Per thema wordt de informatie echter veel minder gestructureerd weergegeven. Zo staat bijvoorbeeld op de bladzijde waar het noordpoolgebied beschreven staat een illustratie van dieren die op de Zuidpool leven, terwijl er een afbeelding van de Inuit onder de uitleg over het zuidpoolgebied staat.
De afbeeldingen zijn niet altijd even duidelijk; de Noord- en de Zuidpool…Lire la suite