Livre
Néerlandais

Hoe maak je een baby?

Soledad Bravi (auteur), Veerle Moureau (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Bestel je baby's per telefoon? Of worden ze door de ooievaar geleverd? Met grote eenvoudige ballonstrips worden zes antwoorden gegeven op de vraag waar baby's vandaan komen. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Titre
Hoe maak je een baby? / tekst en illustraties Soledad Bravi
Auteur
Soledad Bravi
Traducteur
Veerle Moureau
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Maman, comment on fait les bébés?
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2016
[38] p. : ill.
ISBN
9789059086937 (hardback)

Commentaires

Zes antwoorden krijgt de kleuter uit dit boek op de vraag die alle kinderen vroeg of laat stellen: papa, mama, hoe maak je een baby? Van: we halen de baby op het postkantoor (beetje gedateerd, geen kind weet nog wat dat is), een telefonische bestelling, de babywinkel en de ooievaar. Zowel papa als mama probeert het ook met het verhaal over de dikke buik, maar dat vindt dit meisje lang niet zo 'cool' als dat van de ooievaar. De vragen worden telkens gesteld in een grote witte tekstballon door een kind in een stripachtige tekening op een gekleurde achtergrond. Daarna volgt het verhaal c.q. antwoord via twee eenvoudige, grote ballonstrips per bladzijde op een achtergrond van verschillende heldere kleuren. De verhalen beslaan twee tot acht bladzijden. De teksten in de tekstballonnen staan in quasischrijfletters. Op de voor- en achterkant van het omslag staan honderd getekende baby's in verschillende kleuren (geel, roze, bruin). De auteur is bekend illustratrice van peuterboeken. Deze mode…Lire la suite

Hoe maak je een baby?

In dit boek vraagt het hoofdpersonage aan haar mama en papa hoe baby’s worden gemaakt. Zij proberen dit uit te leggen aan de hand van humoristische verhalen over de levering van baby’s via het postkantoor of via de mevrouw van de telefoon. Ons meisje stelt vragen en heeft overal kritische bedenkingen bij. Het verhaal over een zaadje dat gaat groeien in de buik vindt ze maar een flutverhaal. Dat over de ooievaar is veel cooler!

Dit verhaal is in stripvorm opgetekend. Het boek bevat zeer eenvoudige tekeningen met weinig details en met figuren die tegen een egaal gekleurde achtergrond staan. Niet echt een streling voor het oog. Verder vind ik het jammer dat er enkel bij de ouders te rade gegaan wordt. Bovendien is het de vraag of jonge kinderen die nog niet volledig beseffen waar een baby nu écht vandaan komt, de humor ook echt kunnen vatten. 


À propos de Soledad Bravi

Soledad Bravi est une illustratrice française et auteure d'ouvrage pour la jeunesse, née le 1er avril 1965 à Paris.

Biographie

Soledad Bravi, fille de Mila Boutan sort diplômée de l’École supérieure d'arts graphiques Penninghen en 1988. Elle travaille comme directrice artistique dans la publicité, puis devient illustratrice professionnelle en 1993 à la naissance de son premier enfant. Elle est l'auteur de nombreux livres chez différents éditeurs (Marabout, Gallimard, Seuil, Mila). Elle collabore avec le magazine Elle, Colette, le pâtissier Pierre Hermé, Chanel, Petit Jour Paris, Image Republic, Monoprix et les marques de beauté Clarins et L'Occitane en Provence. Elle est mariée avec Jean-Luc Bravi, président de l’agence de pub DDB Paris, avec qui elle a eu deux enfants, Margot et Lili. Depuis En lire plus sur Wikipedia