Livre
Néerlandais

Verstrengeling : roman

Simona Sparaco (auteur), Saskia Peterzon-Kotte (traducteur)
Een getrouwde vrouw schrijft een boek en haar redacteur in Rome blijkt de afstandelijke natuurkundige te zijn met wie ze vroeger een relatie had.
Sujet
Liefde
Titre
Verstrengeling : roman
Auteur
Simona Sparaco
Traducteur
Saskia Peterzon-Kotte
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
L'Equazione di un amore
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
335 p.
ISBN
9789024575633 (paperback)

Commentaires

Lea (35), vijf jaar getrouwd met advocaat Vittorio (45), woont sinds anderhalf jaar in Singapore. Ze schrijft een boek over een jonge expat in gezelschap van Lee Kuan Yew, een spiritueel, die het land getransformeerd heeft tot een machtig technologisch en commercieel centrum. Hoewel ze gelukkig is met Vittorio is ze nog steeds verliefd op Giacomo. Hem ontmoette ze in Rome, waar ze toen woonde, op de middelbare school. Hij was een kei in wiskunde, natuurkunde en de kwantumfysica en gaf haar bijles. Hij was op zichzelf en afstandelijk. In de jaren daarna ontmoetten ze elkaar toevallig op verschillende plekken, hebben telkens een korte hartstochtelijke relatie, die Giacomo telkens verbreekt. Als ze voor twee maanden naar Rome moet omdat een uitgever haar boek wil uitgeven, blijkt Giacomo haar redacteur te zijn. Daar bekent hij haar de oorzaak van zijn bindingsangst: 'Alles gebeurt bij toeval en uit noodzaak'. Pakkend verhaal waarin de karakters, emoties en gebeurtenissen diepgaand en ind…Lire la suite

À propos de Simona Sparaco

Simona Sparaco, née le 14 décembre 1978 à Rome dans la région du Latium, est une romancière italienne.

Biographie

Elle naît à Rome en 1978. Après des études à l'université de Rome « La Sapienza », elle suit des cours d'écriture créative à l'école Holden (it) à Turin. Elle travaille ensuite pour la télévision italienne avant de devenir romancière.

En 2013, elle est finaliste du prix Strega avec le roman Le Dernier battement de cœur (Nessuno sa di noi) qui narre le délicat parcours d'un couple qui apprend pendant la grossesse que leur futur enfant souffre d'une maladie incurable.

Œuvre

Romans