Livre
Néerlandais
Wanneer een man na de dood van zijn vrouw ontdekt dat zijn stiefzoon bij zijn geboorte door haar gestolen is, ontspint zich een verwoede strijd om het ouderschap van de autistische jongen.
Titre
Jacob is van mij
Auteur
Simon Beckett
Traducteur
Annoesjka Oostindiër
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Owning Jacob
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2011
367 p.
ISBN
9789021806020 (paperback)

Commentaires

Na de plotse dood van zijn vrouw Sarah blijft fotograaf Ben Murray alleen achter met de zesjarige Jacob, een kind uit een eerdere relatie. Het jongetje lijdt aan autisme. Ben en Sarah waren pas een paar jaar samen en nu moet Ben Jacob alleen opvoeden. Bij het opruimen van de spullen van Sarah doet Ben echter een onthutsende ontdekking: in een ijzeren kistje vindt hij papieren en krantenknipsels waaruit blijkt dat zijn stiefzoon bij de geboorte door Sarah uit het ziekenhuis is gestolen, nadat haar eigen baby gestorven was. De kleine Jacob mist zijn mama en Ben weet niet goed hoe hij op de jongen moet reageren. Hij besluit Jacobs biologische ouders te gaan zoeken. Op aanraden van zijn vriend Keith schakelt hij een privédetective in, ene Quilley. De biologische vader blijkt John Cole te zijn, een ex-militair met losse handjes die handelt in autowrakken. Quilley brengt meteen ook de Coles op de hoogte. Cole en zijn tweede echtgenote Sandra (de biologische moeder van Jacob is overleden) cl…Lire la suite
Fotograaf Ben en Sarah zijn een paar jaar samen. Sarah heeft een 6-jarige zoon uit een eerdere relatie: de autistische Jacob. Vlak na het plotselinge overlijden van Sarah ontdekt Ben dat zijn stiefzoon bij de geboorte door Sarah uit het ziekenhuis is gestolen, nadat haar eigen baby was gestorven. Ben komt achter de ware identiteit van de biologische ouders van Jacob. Deze claimen Jacob en krijgen hem toegewezen. Voor Ben wordt een bezoekregeling getroffen, maar daar houden Jacobs ouders zich niet aan. Wanneer hij Jacob probeert terug te krijgen, loopt de situatie geheel uit de hand. Het boek verscheen oorspronkelijk in 1998, in het voorwoord schrijft de auteur dat hij besloot het niet te actualiseren. Wel is het hier en daar aangepast. De Engelse auteur is bekend van de David Hunter-serie. Vlot geschreven thriller met spannende dialogen. Kleine druk en ruime marges. www.simonbeckett.com.

À propos de Simon Beckett

Simon Beckett, né le 20 avril 1961 à Sheffield, dans le Yorkshire du Sud, en Angleterre, est un journaliste, musicien et écrivain britannique. Il est notamment connu pour sa série de romans policiers consacrée à l’anthropologue judiciaire David Hunter.

Biographie

Après l’obtention d’une maîtrise universitaire ès lettres en langue anglaise, il part en Espagne enseigner et jouer pour des troupes de théâtre itinérantes. De retour en Angleterre, il devient musicien, puis journaliste indépendant. Il a notamment travaillé pour le Times, l’Independent, le Daily Telegraph et l’Observer.

Il commence une carrière de romancier en 1994 avec le roman Fine Lines, traduit en français sous le titre Le Rêve de l’antiquaire par la maison d’édition Ramsay en 1996.

Lors d’un reportage, il visite la …En lire plus sur Wikipedia