Livre
Néerlandais

Het sanatorium

Simon Beckett (auteur)

Het sanatorium

Dans la série:
Genre:
Forensisch expert David Hunter is voor het geweld van een moordenares uit Engeland gevlucht naar het Amerikaanse Knoxville bij zijn oude vriend en collega, maar dan wordt een moord gepleegd die de forensische wetenschap tart.
Titre
Het sanatorium
Auteur
Simon Beckett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Whispers of the dead
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2009
335 p.
ISBN
9789021801766 (paperback)

Commentaires

Derde deel in de serie misdaadromans rond de forensisch antropoloog David Hunter. Hunter, nog aangeslagen van zijn vorige zaak, reist in dit verhaal af naar de Bodyfarm in Knoxville, Tennessee, een veldlaboratorium waar in de open lucht lijken in verschillende stadia van ontbinding bestudeerd worden. Hunter is er door zijn oude leraar Tom Lieberman, tevens directeur van de Bodyfarm, uitgenodigd om zijn kennis op te frissen. Als in de buurt een half vergaan lijk wordt gevonden, vraagt Tom David mee om te assisteren. Ze krijgen te maken met een zeer gruwelijke moord, al gauw gevolgd door nummer twee. David en Tom blijken een bijzonder macabere, forensisch goed onderlegde seriemoordenaar op het spoor te zijn. Goed geschreven en gecomponeerde, heel spannende forensische thriller met een mooie intrige, waarin ook de moordenaar zelf aan het woord komt. Plastische beschrijvingen van onsmakelijke forensische details worden niet geschuwd. ‘Alleen voor lezers met een sterke maag’, kopte VN’s De…Lire la suite

À propos de Simon Beckett

Simon Beckett, né le 20 avril 1961 à Sheffield, dans le Yorkshire du Sud, en Angleterre, est un journaliste, musicien et écrivain britannique. Il est notamment connu pour sa série de romans policiers consacrée à l’anthropologue judiciaire David Hunter.

Biographie

Après l’obtention d’une maîtrise universitaire ès lettres en langue anglaise, il part en Espagne enseigner et jouer pour des troupes de théâtre itinérantes. De retour en Angleterre, il devient musicien, puis journaliste indépendant. Il a notamment travaillé pour le Times, l’Independent, le Daily Telegraph et l’Observer.

Il commence une carrière de romancier en 1994 avec le roman Fine Lines, traduit en français sous le titre Le Rêve de l’antiquaire par la maison d’édition Ramsay en 1996.

Lors d’un reportage, il visite la …En lire plus sur Wikipedia