Livre
Néerlandais

De gulle boom

Shel Silverstein (auteur), Arthur Japin (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een jongen en een boom zijn dikke vrienden, maar als hij ouder wordt en steeds meer van de boom nodig heeft, gaat dat ten koste van de boom. Prentenboek met eenvoudige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Vriendschap
Extra subject
prentenboeken
Titre
De gulle boom / tekst en ill. Shel Silverstein
Auteur
Shel Silverstein 1930-1999
Traducteur
Arthur Japin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The giving tree
Éditeur
Zoetermeer: Mozaïek, 2006
[53] p. : ill.
ISBN
9789023991748 (hardback)

Commentaires

Er waren eens een boom en een klein jongetje dat elke dag langskwam. Van de boom verzamelde hij de bladeren, hij klom langs de stam omhoog en slingerde aan de takken en nog veel meer. De jongen hield echt van de boom en de boom was gelukkig. Naarmate het jongetje ouder wordt heeft hij steeds iets van de boom nodig (vruchten, takken, stam) tot de jongen een oude man is en eigenlijk alleen nog maar rustig op de afgezaagde stam wil zitten. Schitterende vertaling van Arthur Japin (beduidend meer literair dan de vertaling van Ivo Buyle uit 1980 onder de titel 'De boom die gaf') van een eenvoudig verhaal met een diepere betekenis. De verhouding tussen de boom en de jongen, waarbij de boom zich geheel belangeloos geeft aan de jongen om deze gelukkig te maken, is mooi uitgewerkt en nodigt uit tot verder nadenken. De eenvoudige zwart-witillustraties (lijntekeningen) sluiten nauw aan bij de tekst en vullen deze soms aan. De gifgroene omslag is helaas minder uitnodigend, maar het boek zal haar w…Lire la suite

À propos de Shel Silverstein

Shel Silverstein, né le 25 septembre 1930 à Chicago, Illinois (États-Unis), mort le 10 mai 1999 à Key West (Floride), est un poète, auteur de livres pour enfants, compositeur, scénariste, acteur et réalisateur américain.

Biographie

Né en 1930 à Chicago, Sheldon Allan Silverstein est connu pour sa poésie et ses illustrations pour enfants, ses livres se sont vendus à plus de vingt millions d'exemplaires. Il a également composé les paroles et la musique de nombreuses chansons, interprétées soit par lui-même, soit par des chanteurs comme Johnny Cash, Mick Jagger, Marianne Faithfull ou Jerry Lee Lewis. Très bon conteur et chanteur, il a également interprété nombre de ses poèmes pour enfants.

Son livre illustré l'Arbre généreux paraît en 1964. …En lire plus sur Wikipedia