Livre
Néerlandais

Een dag met de dierendokters

Sharon Rentta (auteur)

Een dag met de dierendokters

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Mama Tapir is dokter. Op een dag mag haar zoontje Theodoor meegaan naar het ziekenhuis. Theodoor wordt ook dokter. Van bladzijde tot bladzijde bezoekt Theodoor alle verschillende afdelingen van het ziekenhuis en doet zijn best om zijn steentje bij te dragen tot het herstel van de patiënten.
Titre
Een dag met de dierendokters
Auteur
Sharon Rentta
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A day with the animal doctors
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011
[32] p. : ill.
ISBN
9789025858254 (hardback)

Commentaires

Wie kennismaakt met de kleine tapir Theodoor, het hoofdpersonage van dit boekje, is meteen van hem gecharmeerd. Met fraaie tekeningen in potlood en waterverf creëert Sharon Rentta een eigen, zoete werkelijkheid in de volle, kleurrijke pagina’s.
Theodoor volgt zijn mama voor een dagje naar het ziekenhuis, ‘waar ze elke dag dokter wordt’. Op een grote overzichtstekening komen alle dieren samen die we tijdens het verhaal tegenkomen. Theodoor is niet alleen een pientere bezoeker, hij helpt een handje waar hij maar kan. Hij brengt amusement in de wachtzaal, onderzoekt zieke mensen en deelt dikke knuffels uit, want ‘het is belangrijk dat dokters aardig zijn tegen de patiënten’. Hij is echter vooral dol op spelen. Theodoor ontdekt het plezier van een lang verband, brengt de ‘kuismuis’ tot een inzinking door alle luipaardvlekken in het rond te gooien, springt met de jongste patiënten mee op bed en zingt heel vals enkele slaapliedjes. In het ziekenhuis komt Theodoor heel wat vreemde diere…Lire la suite
De moeder van tapir Theodoor is arts in een ziekenhuis. Theodoor gaat met haar mee, gewapend met een eerstehulpkoffertje waarin hij knuffels, een appeltje en een vrolijk gekleurde slinger gestopt heeft. 'Dokter' Theodoor heeft zo zijn eigen aanpak: zijn vrolijke dansje fleurt de patiënten in de wachtkamer op, zijn knuffels doen wonderen, net als zijn luisterend oor. Dat het zo nu en dan een heerlijk rommeltje wordt, blijkt ook op de vrolijk gekleurde illustraties in potlood en aquarel, waarop veel te zien is. Zo staan er bijvoorbeeld op iedere illustratie nijver werkende muisjes, die de boel schoon moeten houden (iets wat Theodoor hen soms bijzonder moeilijk maakt). De platen zitten vol beeldgrapjes, die het humoristische verhaal iets extra's geven. Een fraai uitgevoerd prentenboek dat ook goed ingezet kan worden ter voorbereiding op een ziekenhuisbezoek. Vanaf ca. 4 jaar.

Een dag met de dierendokters

Kleine Theodoor is een tapir. Hij mag een dagje met mama mee naar het ziekenhuis. Hij pakt zijn koffertje en begint aan de dag samen met mama dokter. Ze komen op verschillende plaatsen in het ziekenhuis, zoals de wachtzaal, de kinderafdeling, de ouderenafdeling en zien ook veel patiënten toekomen die allemaal verzorging nodig hebben. Theodoor assisteert waar hij kan, op een grappige, ondeugende manier. Kinderen zullen het fijn vinden om het ziekenhuis eens vanuit een vrolijke hoek te bekijken. Er wordt nergens nadruk gelegd op het klinische van een ziekenhuis. Het boek is meer een ontdekkingsavontuur doorheen het alledaagse gebeuren in een ziekenhuis. Op elke bladzijde is er plaats voor humor zowel in het verhaal zelf als in de kleine details van de tekeningen. Een boek om te lezen en te blijven lezen, want je kunt steeds nog iets nieuws ontdekken.