Livre
Néerlandais

De prinses die alles verloor

Shannon Hale (auteur)

De prinses die alles verloor

Public cible:
12-14 ans et plus
Een 16-jarige prinses wordt om politieke redenen uitgehuwelijkt aan een prins die ze nooit heeft gezien. Vanaf ca. 14 jaar.
Titre
De prinses die alles verloor
Auteur
Shannon Hale
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The goose girl
Éditeur
Kampen: Callenbach, 2008
375 p.
ISBN
9789026615122

Commentaires

Kroonprinses Anna (16) kan wel met dieren praten, maar tegen mensen is ze niet zo welbespraakt. De koningin vindt het beter dat ze geen kroonprinses meer is, maar uitgehuwelijkt wordt aan een prins in Bavaria. Het verhaal is een uitgebreide versie van het sprookje ‘De ganzenhoedster’ van Grimm. In 375 bladzijden wordt de spannende strijd van de prinses weergegeven. Er vallen veel doden en als de prinses alleen nog haar paard Falda heeft, raakt ze dat ook nog kwijt. Melodramatisch verhaal: zoveel tegenslagen zijn niet meer geloofwaardig, ook niet voor fictie. Het karakter van de prinses is uitgewerkt, maar in het boek nemen de karakters geen centrale plaats in. De merkwaardige gebeurtenissen (een dood paardenhoofd dat maandenlang tegen de poort hangt en tegen Anna praat, de wind die doet wat Anna wil, de ganzen die spreken) zorgen voor een sinistere sfeer in het boek, die enigszins terugkomt in de illustratie op het voorplat. De boodschap van het boek is dat je niet alles even goed hoe…Lire la suite

À propos de Shannon Hale

Shannon Hale, née le 26 janvier 1974 à Salt Lake City en Utah, est une autrice américaine de littérature d'enfance et de jeunesse et de fantasy.

Biographie

Shannon Hale est née Shannon Bryner. Elle a trois sœurs et un frère. Comme enfant, elle aimait lire et écrire. Elle obtient un diplôme de l'Université de Utah.

Œuvres

Série The Books of Bayern

  1. La Princesse qui n'avait plus rien, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) The Goose Girl, 2003)
  2. Enna, fille du feu, Pocket Jeunesse, 200…En lire plus sur Wikipedia