Uitgedaagd door een groep meisjes zetten drie Amsterdamse tieners alles op alles om de dames in een nachtclub te ontmoeten.
Sujet
Vriendschap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Source1media, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
ca. 100 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8717662579936

Commentaires

Komedie van Shady El-Hamus met o.a. Bilal Wahib (Fissa), Daniel Kolf, Oussama Ahammoud en Vera Bulder. Drie Amsterdamse tieners kunnen niet wachten tot het echte leven begint na de eindexamens. Als ze door een groep meisjes worden uitgedaagd hen 's avonds in een nachtclub te ontmoeten, zetten de jongens alles op alles om binnen te komen. Beoordeling IMDb: 6,5. VPRO Cinema: ‘Energiek komisch drama van de debuterende El-Hamus, die geen engeltjes van zijn hoofdpersonages maakt, maar ze neerzet als egocentrisch, onzeker en vol dromen over de toekomst. Waardoor ze uiteindelijk toch de sympathie van de kijker winnen’ (3 sterren). Kevin Toma (Volkskrant 12-6-’19): ‘Soms zijn de wederwaardigheden van de jongens wat stripachtig, maar dat maakt hun zorgen niet minder reëel. De drie doen stoer, maar barsten van de onzekerheid. Ze worden vanwege hun Marokkaanse en Surinaamse achtergrond akelig snel afgeschreven, klooien wat aan, maar koesteren het diepe verlangen om gezien te worden. (…) Vooral h…Lire la suite

À propos de Shady El-Hamus

Shady El-Hamus, né en 1988 à Amsterdam, est un réalisateur et scénariste néerlandais, d'origine égyptienne.

Filmographie

Réalisateur

  • 2013 : Sky High
  • 2014 : Fairuz
  • 2017 : Nachtschade
  • 2017 : Bestaan Is Gaan

Scénariste

  • 2012 : Magnesium de Sam de Jong

Notes et références

Liens externes

  • (en) Shady El-Hamus sur l’Internet Movie Database